Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η Συμμορία του Σαμαρά πίσω από την ανάπτυξη - νονιλίκι της παραλιακής, με φερετζέ το…ΤΑΙΠΕΔ



Μια νέα ΔΕΚΟ, με την επωνυμία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», στην οποία έχει ήδη «καπαρωθεί» η θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου από γνωστό κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., μηχανικό, εργολήπτη, από το στενό πυρήνα συνεργατών του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από τα χρόνια της... «Πολιτικής Άνοιξης», έρχεται να προστεθεί στο κουβάρι των παλαιών και νέων φορέων, που ασχολούνται με την κάθε είδους «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου σε μήκος 70 χιλιομέτρων ακτογραμμής, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) έως το Σούνιο. Στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» περνάει η «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου της Αθήνας που εκτείνεται σε μήκος 70 χιλιομέτρων, ξεκινάει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και φτάνει έως το Σούνιο Η ίδρυση της νέας εταιρείας προωθείται με ειδικές ρυθμίσεις του νέου επενδυτικού νομοσχεδίου, που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή.
Η νέα εταιρεία ιδρύεται έπειτα από κυοφορία πολλών μηνών και έντονο παρασκήνιο ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων, για το ρόλο που θα αναλάβει έναντι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο έχει ήδη πιάσει δουλειά επιχειρώντας την πώληση των «φιλέτων της παραλίας».
Με «καπέλο» του ΤΑΙΠΕΔ
Η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» ιδρύεται λοιπόν κάτω από την ομπρέλα του ΤΑΙΠΕΔ, αφού προβλέπεται αφ' ενός μεν ρητή εξαίρεση του πεδίου δραστηριότητάς της από ακίνητα τα οποία ήδη έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, όπως επίσης ότι « η εταιρεία δεν δύναται να μεταβιβάσει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε τρίτους την κυριότητα των ακινήτων που της παραχωρούνται, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου».
Επισήμως, στο νέο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι «σκοπός της εταιρείας είναι η διοίκηση, η διαχείριση και η αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων, κτηρίων και εγκαταστάσεων, καθώς και εκτάσεων, κτηρίων και εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας ΝΠΔΔ». Στην πράξη, η «ΔΕΚΟ της παραλίας» έρχεται αφ' ενός μεν να διαχειριστεί με εκτελεστικό ρόλο το κουβάρι των αρμοδιοτήτων των χρήσεων γης και των όρων δόμησης της παραλιακής ζώνης της Αττικής, αφ' ετέρου δε να αναδειχθεί σε προνομιακό συνομιλητή των νέων είτε των εγκατεστημένων συμφερόντων, που έχουν η επιδιώκουν να αποκτήσουν επιχειρηματική παρουσία στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...