Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«μηχανή υπεξαιρέσεων» ο γαλάζιος Παπαγεωργοπουλος



Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης ύψους 17,1 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο πρώην δήμαρχος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.
Σύμφωνα με το δικαστήριο ο κ. Παπαγεωργόπουλος «γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια». Την ίδια στιγμή, το δικαστήριο χαρακτήρισε την διοίκηση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου «μηχανή υπεξαιρέσεων».
«Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία "πηγή" χρημάτων με πρόσχημα την ενίσχυση της παράταξης του Β. Παπαγεωργόπουλου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί. Γνώστης ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Να σημειωθεί ότι ένοχοι κρίθηκαν και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση αλλά και ο «πρωταγωνιστής» στην υπόθεση Παναγιώτης Σαξώνης, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από ώρα σε ώρα θα πάει μέσα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...