Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μπορεί να αθωωθεί ο… κατά τύχη πυροβολημένος στην… γλώσσα .



Σε ένσταση προχώρησε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, καθώς, κατά τη σύλληψη του 19χρονου βομβιστή της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, οι άντρες της Αστυνομίας δεν του διάβασαν τα δικαιώματά του.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία από τις βασικές καταστρατηγήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, και κατά συνέπεια, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν έχουν οι Αρχές δικαίωμα να τον ανακρίνουν. Μάλιστα, υπάρχει και δικαστικό ιστορικό κατά της συγκεκριμένης παράλειψης, καθώς, κατηγορούμενοι δεν έχουν τελικά παραπεμφθεί σε δίκη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν, πως είναι καλυμμένοι από τον νόμο και πως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στις ανάκριση του νεαρού Τσετσένου, γιατί η σύλληψή του, έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες και με την πίεση της δημόσιου κινδύνου. Όμως, όπως αναφέρουν μερικά από τα μέσα της χώρας, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο «παραθυράκι» στον νόμο.

Από την άλλη, ο δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο δήλωσε σήμερα ότι οι Αρχές ενδέχεται να μην μπορέσουν να ανακρίνουν ποτέ τον ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της πόλης, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, έχει τραυματιστεί σοβαρά στην ..γλώσσα και δεν είναι σε θέση να μιλήσει μετά το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας επί 24 ώρες προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Μιλώντας στην εκπομπή This Week του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC ο δήμαρχος είπε ότι η κατάσταση του 19χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστώνης μετά τη σύλληψή του, είναι «πολύ σοβαρή». «Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε ποτέ σε θέση να τον ανακρίνουμε», πρόσθεσε ο δήμαρχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...