Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δώρο στους Εβραίους και το βρεφοκομείο "Αγιος Στυλιανός" αξίας 28 ἐκ. ευρώ!



Με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το 1912, ιδρύθηκε το σωματείο «Άγιος Στυλιανός», που ίδρυσε και το ομώνυμο βρεφοκομείο, που έκτοτε λειτούργει διαρκώς, παρέχοντας προστασία, στοργή και εκπαίδευση σε έκθετα βρέφη. ίδρυσή του στηρίχτηκε σε κληροδότημα.
Το βρεφοκομείο διοικείται από τ1938 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης υπό την επωνυμία «Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης γιος Στυλιανός». Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, διατάχθηκε εγκατάσταση του σε κτήριο της ισραηλίτικης κοινότητας. Το εν λόγω δημοτικό σχολείο βρισκόταν κτισμένο σε έναν χώρο περίπου 1 στρέμματος. κτοτε, με το πέρασμα των χρόνων, στο χώρο τού βρεφοκομείου Δήμος ενέταξε όμορες εκτάσεις, μ αποτέλεσμα σήμερα να χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του έναν χώρο περίπου 14 στρεμμάτων, και θεωρείται να οικονομικό «φιλέτο».
Αρκετά χρόνια, ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης προσπαθεί διά της νομικής της πηρεσίας να οικειοποιηθεί όλη ατ την κταση, οποία ισχυρίζεται ότι της ανήκει. Δεν τόλμησε βεβαίως ποτέ να διεκδικήσει τις παράλογες απαιτήσεις της σε δικαστικς αίθουσες. Πάντοτε κινείτο εκτός δικαστικών αιθουσών, προσπαθώντας να πείσει τα μέλη των διαφόρων δημοτικών επιτροπών του Δήμου (Κτηματολογίου κ.λπ.) να εισηγηθούν θετικά και να....φέρουν προς ψήφιση την απαίτηση τους στο δημοτικό συμβούλιο. προηγούμενη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, δεν πέκυψε ποτ στις παράλογες απαιτήσεις των εβραίων της Θεσσαλονίκης και, στηριζόμενη και στις σχετικς γνωμοδοτήσεις της νομικής της πηρεσίας (σύμφωνα με τις οποίες, κοινότητα, αν πήγαινε το θέμα στα δικαστήρια, ίσως κατάφερνε να διεκδικήσει το 1 στρέμμα στο οποίο στεγαζόταν το αρχικό κτίσμα), ηρνείτο να παραπέμψει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.


Όλα αυτά, βεβαίως, μέχρι την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον Πασά Μπουτάρη. Τότε, ξαφνικά, Νομική πηρεσία του Δήμου άλλαξε τροπαρι και γνωμοδότησε ότι όλη κταση των 14 στρεμμάτων ανήκει στην ισραηλίτικη κοινότητα και πρέπει να της αποδοθεί!
 Το θέμα ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο και, του θαύματος!, το ψήφισαν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις ( μόνος που μειοψήφησε, με λευκή ψήφο, ήταν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Γκιουλέκα, κ. ρωτόκριτος Θεοτοκάτος). Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του Δ.Σ. της Θεσσαλονίκης, κταση τν 14 στρεμμάτων εκχωρείται στην ισραηλίτικη κοινότητα.
Ολόκληρο το θέμα εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι θα το δωσουν εμεις θα το παρουμε απο τα γκοεμ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...