Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη η «μανούλα» της ..κλωνοποίησης



Για φοροδιαφυγή με τη μέθοδο της «κλωνοποίησης» - αντιγραφής αποδείξεων, συνελήφθη το πρωί στη Γλυφάδα ο γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης Βλάσης Σταθοκωστόπουλος. Στην παραλιακή, ο Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος κατέχει ένα μεγάλο κομμάτι διασκέδασης, όπως μπορείτενα δείτε εδώ καθότι τα Vive Mar, Notos Cafe, Εν Πλω, Ακρωτήρι και Ostria MOJITO BAY κ.α  του ανήκουν. Το πιο αγαπημένο και συνάμα ο τελευταίος σταθμός της νυχτερινής του βόλτας είναι το Vive Mar το οποίο ανατίναξαν στις  13 Ιουλ 2011

 Σε επιτόπιο έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στους χώρους της εταιρείας του, εντοπίστηκε μηχανισμός επανέκδοσης αποδείξεων που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν. Ο μηχανισμός λειτουργούσε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και δυνατότητες επικοινωνίας με τον κεντρικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων. Μέσω της διασύνδεσης αυτής υπήρχε η δυνατότητα επανέκδοσης παραστατικών «κλώνων» .
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.,  από τον έλεγχο στα ηλεκτρονικά αρχεία που δημιουργούνται από το λογισμικό υποστήριξης του μηχανισμού, για την διαχειριστική χρήση του 2012, προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός αποδείξεων με κοινό αύξοντα αριθμό (Α/Α) και διαφορετική Συμβολοσειρά Σήμανσης. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι οι επανεκδοθείσες αποδείξεις δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.
Συνολικά εντοπίστηκαν 13.671 επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας πάνω από 79.000 ευρώ και αναλογούντα Φ.Π.Α. που υπερβαίνει τις 18.000 ευρώ
Σε βάρος του Βλάση Σταθοκωστόπουλου σχηματίστηκε δικογραφία με τη οποία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, ενημερώθηκε και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...