Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο ..Σόρός με τα σκουπιδογερνώσημα και ο ..Μπουμπούκος.






Στην αποκάλυψη πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αποστείλει Non Paper το οποίο ανέφερε πως: "Αν δεχτούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολυεθνικές θα χάσουν 2,5 δις ευρώ καθώς η τιμή του φαρμάκου στην Ελλάδα επηρεάζει την τιμή σε άλλες 19 χώρες του κόσμου επειδή η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς ως προς τις τιμές", προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 "Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το πάρτυ που έχει στηθεί τόσα χρόνια στο χώρο του φαρμάκου" δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής.

Για να δούμε όμως για ποιόν δουλεύει ο Μπουμπούκος.
Έχουμε και λέμε ….Επένδυση-μαμούθ του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος στον ισραηλινό κολοσσό φθηνών γενόσημων, κατά περίεργη σύμπτωση με την υπόθεση της υγείας στην Ελλάδα και την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Ο Σόρος έχει χαρακτηριστεί «φίλος» του Παπανδρέου και είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από μία επισκέψεις στην Ελλάδα, πριν η χώρα τεθεί υπό τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η επίθεση στη δημόσια υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, ξεκίνησε χρονικά από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Ο  Λοβέρδος είχε νομοθετήσει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, που αφαιρεί από τους γιατρούς το δικαίωμα επιλογής συγκεκριμένου σκευάσματος και υποχρεώνει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν το φθηνότερο γενόσημο.
Ο νόμος Λοβέρδου όσο και η τροπολογία του νυν υπουργού Υγείας,  Γεωργιάδη για την τιμολόγηση των φαρμάκων, πριμοδοτούν γιγάντιες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες γενόσημων, όπως η TEVA και θέτουν εκτός ανταγωνισμού τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Ο Τζορτζ Σόρος, μέσω της επενδυτικής εταιρείας του με έδρα τη Νέα Υόρκη «Soros Fund Management LLC», κατέχει από το 2010 μετοχές της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας. Τώρα, ανακοίνωσε πως αύξησε το μετοχικό του πακέτο στην TEVA, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με πληροφορίες του «Jewish Business News», και πλέον να κατέχει το 1,8% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας στις ΗΠΑ, ενώ η αγορά των μετοχών υπολογίζεται ότι του στοίχισε 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο μεγιστάνας προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, σε μία χρονική στιγμή που η TEVA θεωρείται από οικονομικής άποψης η φαρμακοβιομηχανία με τις χειρότερες επιδόσεις στην αμερικανική αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός για την TEVA, για να διαλύσει τα σύννεφα συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για την εταιρεία, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία γενόσημων στον κόσμο. Από τη στιγμή που ο Σόρος ανακοίνωσε την αγορά των μετοχών, η αξία της μετοχής της TEVA ανέβηκε 1,1% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Σόρος, δεν θα διακινδύνευε μια τεράστια επένδυση, όπως αυτή των 8 δισ. δολαρίων στην TEVA, αν δεν ήταν σίγουρος για την αποκόμιση τεράστιων κερδών.

Με την αξιοπιστία της TEVA να έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα παγκοσμίως, στο φαρμακευτικό της χαρτοφυλάκιο (μετά από αλλεπάλληλες ελεγχόμενες περιπτώσεις εντοπισμού επικίνδυνων σκευασμάτων της στην αμερικανική και γαλλική αγορά), διαμορφώνονται πλέον οι προϋποθέσεις και στην Ελλάδα για την ανάκαμψή της.

Η μείωση στις τιμές των φαρμάκων που χτυπάει την ελληνική φαρμακευτική παραγωγή και η καταβαράθρωση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης εντάσσονται στις απαιτήσεις της τρόικας. Άλλωστε η σύμπλευση του Σόρος με το Βερολίνο (και η «σύμπλευση» του Βερολίνου με τα συμφέροντα της TEVA) δεν αποτελεί παράδοξο, όταν πρόκειται για τεράστια κέρδη και σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...