Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Ο …μπουμπούκος και τα ..τριάντα …μπουμπούκια.Εισήγηση για την απομάκρυνση του Μπουμπουκου από την κυβέρνηση λένε έχει δεχτεί από στενό σύμβουλο και συνεργάτη του ο Σαμαρας που βασίζεται στη διαπίστωση ότι έχει επιπέσει σαν οδοστρωτήρας επί του χώρου και αμφισβητεί ευθέως ό,τι έχει απομείνει σε επίπεδο παροχών στοιχειώδους περίθαλψης των Ελλήνων που έτσι κι αλλιώς υποφέρουν απ' τα μνημονιακά μέτρα.
Τονίζεται επίσης και το εξής:
Ένας χώρος που για τη Ν.Δ. ήταν απ' τους λίγους προνομιακούς, δηλαδή αυτός των γιατρών και φαρμακοποιών τώρα χάνεται εξαιτίας της σκληρής πολιτικής, αλλά και της προκλητικότητας του ο οποίος, όπως υπογραμμίζεται, λειτουργεί και ως εντολοδόχος της τρόικας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά ακόμα και τις απαιτήσεις της!
Όμως…. ο  γελοιότερος υπουργός που έχει περάσει ποτέ στα χρονικά,
που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ξημερωβραδιάζετε στα βρωμοκάναλα
Μπουμπουκος, «χτίζει» τη δική του κρατικοδίαιτη οµάδα στο εσωτερικό του κόμματος  µε στοχευµένες κινήσεις αξιοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή τον µεγάλο αριθµό των δηµοσίων φορέων Υγείας που υπάγονται στην αρµοδιότητά του. Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι η πρόσφατη ανακοίνωση των νέων διοικήσεων στα νοσοκοµεία ανά την επικράτεια, όπου µεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν αρκετά κρατικοδίαιτα κοµµατικά στελέχη προερχόµενα από την ΟΝΝΕ∆ και τη ∆ΑΚΕ, αλλά και πλήθος αποτυχημενων πολιτευτών της Νέας ∆ηµοκρατίας, ορισμένοι από τους οποίους δραστηριοποιούνται στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, όπου εκλέγεται . 
Ο Μπουμπουκος φρόντισε να συνδυάσει το τερπνόν µετά του ωφελίµου», και η κίνησή του αυτή έχει να κάνει όχι µε τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά µε µια διακριτική προσπάθεια διαµόρφωσης µιας εσωκοµµατικής οµάδας, τα µέλη της οποίας θα αποτελούν «συνοµιλητές» του. 
Ο «γαλάζιος»… στρατός που επιχειρεί να συγκροτήσει ο κ. Γεωργιάδης αριθµεί περί τα 30 µεσαία στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, που ανέλαβαν κοµβικά πόστα πριν από δύο εβδοµάδες. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τον διοικητή του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκοµείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι», Λευτέρη Μπούλια, διδάκτορα του Πανεπιστηµίου Αθηνών, ο διοικητής του Λαϊκού Νοσοκοµείου, Γιάννης Πατσόγιαννης, η διοικήτρια στο Ιπποκράτειο, Μαρία Καρρά, και ο διοικητής του νοσοκοµείου «Αλεξάνδρα», Ηλίας ∆αλαϊνάς, κοµµατικό στέλεχος και τακτικός συνοµιλητής της Μαριέττας Γιαννάκου. 
Αξιοποίησε και µια σειρά από πολιτικούς φίλους άλλων κορυφαίων υπουργών και στελεχών του κυβερνώντος κόµµατος, δείχνοντας διάθεση για συµµαχίες, όπως η αναπληρώτρια διοικήτρια του Μαιευτηρίου «Ευ. Βενιζέλος», Μαρία Φουρναράκη, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκοµείου Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βλάχος, ο αναπληρωτής διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκοµείου Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας», Χαράλαµπος Κανδηλώρος, ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκοµείου Αττικής, Παύλος Θεοδωράκης, ο διοικητής του Νοσοκοµείου Τρικάλων, Γιώργος Σουφλιάς, εξάδελφος του συνονόµατού του πρώην υπουργού της Ν.∆. 
Επίσης έκανε «άνοιγµα» και στους «γαλάζιους» πολιτευτές ανά την επικράτεια. Συγκεκριµένα, τοποθέτησε διοικητή στο Νοσοκοµείο Χίου τον Γιώργο Επιτροπάκη και διοικητή του Νοσοκοµείου Γρεβενών τον Θεόδωρο Κουκάκη. Επίσης, πρόεδρο στο Ψυχιατρικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης την υποψήφια βουλευτή Ηµαθίας Σταυρούλα Γιαννούτσου και διοικητή στο νοσοκοµείο «Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη τον πρώην βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια. 
Στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής, βολευτηκαν µια σειρά και από άλλα γνωστά «γαλάζια» στελέχη. Ο πρώην πρόεδρος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Πεταλάς, που ανέλαβε το Γενικό Νοσοκοµείο Νικαίας, ο δηµοτικός σύµβουλος Πεύκης, Σταύρος Μονεµβασιώτης, που τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας, και το στέλεχος της ∆ΑΚΕ Μηχανικών ∆ΕΗ και δηµοτικός σύµβουλος Βέροιας Αργύρης Γκαµπέσης, που ανέλαβε διοικητής στο Γενικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».
Ακόµα, το στέλεχος της Ν.∆. Κρήτης Νίκος Χαριτάκης, που ορίστηκε επικεφαλής στο Γενικό Νοσοκοµείο Χανίων, το στέλεχος της Γραµµατείας Οργανωτικού της Ν.∆. Στέργιος Λιόλιος, που τοποθετήθηκε αναπληρωτής διοικητής στο «Γ. Γεννηµατάς», και ο Νίκος Τουρούτσικας που ανέλαβε αναπληρωτής στο Ιπποκράτειο. Τέλος, ο πρώην γραµµατέας ΝΟ∆Ε Αχαΐας Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, που τοποθετήθηκε στο Νοσοκοµείο Κεφαλονιάς, και το στέλεχος της ΝΟ∆Ε Μεσσηνίας Ευδοξία Παπαγεωργίου, που ανέλαβε στο ΓΝΑ Λακωνίας. 
Επένδυσε και στις σχέσεις του µε την ΟΝΝΕ∆, Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ο καινούργιος αναπληρωτής διοικητής του ΚΑΤ, Γιώργος Παπαδηµητρίου, που υπήρξε µέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕ∆, ο αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου Νοσοκοµείου Ελευσίνας, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, ο οποίος επίσης έχει περάσει από την Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕ∆. ο αναπληρωτής διοικητής του Τζάνειου Νοσοκοµείου στον Πειραιά, Γιώργος Γρηγοριάδης, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκοµείου Χανίων «Αγιος Γεώργιος», Γιάννης Μανουσάκης, και ο διοικητής του νοσοκοµείου Αρτας, Νίκος Κατσακιώρης, που διετέλεσε πρόεδρος ΟΝΝΕ∆ της περιοχής, όπως και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκοµείου Αργολίδας, Λάµπρος ∆ηµητρογιάννης, που υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆ Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...