Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Θα μας πεις το επίθετο; Αυτό αν ισχύει , είναι ρεκόρ Γκίνες.



Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι «η διαθεσιμότητα είναι ένα μέτρο κοινωνικό και είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας». Μάλιστα προχώρησε και σε καταγγελίες για αθρόες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις που διπλασίασαν το προσωπικό τα δέκα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά είπε «είχαμε αθρόες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις που διπλασίασαν το προσωπικό τα δέκα τελευταία χρόνια. Από τις πανεπιστημιακές αρχές έγιναν, βέβαια».

«Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο Καποδιστριακό» αναρωτήθηκε ο κ. Αρβανιτόπουλος και πρόσθεσε «πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από το χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό , αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες».

Επισήμανε ότι στο Καποδιστριακό υπάρχουν 1.317 υπάλληλοι και με τη διαθεσιμότητα 800, τονίζοντας ότι «12 μόνο έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ».



Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους 92 υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και 69 υπάλληλοι του ΕΜΠ ήταν ηλικίας μεταξύ 18 – 25 ετών.  
Στο ΕΚΠΑ εμφανίζονται 313 περιπτώσεις συνεπώνυμων υπαλλήλων, ενώ στο ΕΜΠ 148 υπάλληλοι. 
Τέλος, εμφανίζονται 217 περιπτώσεις συνεπωνυμίας διοικητικών υπαλλήλων με μέλη ΔΕΠ στο ΕΚΠΑ και 66 περιπτώσεις συνεπωνυμίας διοικητικών υπαλλήλων με μέλη ΔΕΠ στο ΕΜΠ.
Μετά το 1995, χρονιά που συστάθηκε ο ΑΣΕΠ προσελήφθησαν 1309 υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ και 840 υπάλληλοι στο ΕΜΠ.
Από αυτούς ΑΣΕΠ προσελήφθησαν ΜΟΝΟ:
- 12 υπάλληλοι του ΕΚΠΑ μέσω διαδικασίας προκήρυξης θέσεων με σειρά προτεραιότητας (3 υπάλληλοι  το 2002 και 9 υπάλληλοι το 2008)
- 19 υπάλληλοι του ΕΜΠ μέσω διαδικασίας προκήρυξης θέσεων με σειρά προτεραιότητας (3 υπάλληλοι  το 2002 και 16 υπάλληλοι το 2008) 
- 1 υπάλληλος στο ΕΜΠ μέσω γραπτού διαγωνισμού (1995)
Συμπερασματικά,  όλες οι λοιπές προσλήψεις  (1.297 προσλήψεις στο ΕΚΠΑ και 820 στο ΕΜΠ) έγιναν με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O K. Αρβανιτοπουλος είναι καθηγητης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ .Στο δικό του δεν χρειάσθηκαν διαθεσιμότητες και τολμάει και μιλάει για ρουσφέτια.Ας κυττάξει το περιβάλλον του και την υπόθεση με την κομπίνα στο ΝΑΤ που προσωρινά κρατειται "κολλητή" του απο το ιδιαίτερο γραφείο του κι ας αφήσει τις μεγαλοστομίες και τα κοροϊδιλίκια .Εσεται ημαρ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...