Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Όταν εμπλέκεται… Μητσοτάκης ,κάποιοι παθαίνουν ..αμνησία.



Ενώ η παρακολούθηση των τηλεφώνων σε πολλές περιπτώσεις λύνει τα χέρια των Αρχών στην περίπτωση του καταζητούμενου για λάδωμα και Ελλήνων πολιτικών για λογαριασμό της Siemens Χρήστου Καραβέλα που τον φυγάδευσε η ΝΤΟΡΙΤΑ  οι διωκτικές αρχές έχουν μεσάνυχτα... Αυτό δεν εμποδίζει τον καταζητούμενο να νοικιάζει τις περίφημες βίλες του οι οποίες μάλιστα είναι δεσμευμένες από το ελληνικό κράτος εδώ και έξι χρόνια ως «προϊόντα εγκλήματος». Μιλάμε για τον απόλυτο εμπαιγμό του ελληνικού λαού.
Για τον Χρήστο Καραβέλα τα ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ είναι αποκαλυπτικά και εξηγούν γιατί οι Αρχές δεν πρόκειται ποτέ να τον συλλάβουν.
Το πρώτο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ στις 15-7-2012  με τίτλο «Μετέωρο «κατηγορώ» για Siemens”, αφορούσε την κλήση 11 μεγαλοστελεχών της  μητρικής  Siemens από τους Έλληνες ανακριτές.

“Προβληματισμός υπάρχει εν τω μεταξύ στην ανάκριση στην Ελλάδα, αν κληθεί να καταθέσει, έστω ως μάρτυρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Ι. Καράκωστας, ο οποίος εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της Siemens Ελλάς να αμείβεται από την εταιρεία στην Ελλάδα.
 
Ο προβληματισμός αφορά το γεγονός ότι παρείχε τις νομικές υπηρεσίες του την εποχή που ο τότε επικεφαλής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάς Ηλίας Γεωργίου εμφανίζεται να μοιράζει εκατομμύρια γερμανικά μάρκα μέσω Ελβετίας, Βρετανίας αλλά και Ελλάδας σε δικαιούχους υπεράκτιων εταιρειών, καθηγητές Πανεπιστημίου (Ι. Γιαννίδης), αλλά και στον γνωστό Α. Roco, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με τον τέως υπουργό Αν. Μαντέλη. Τα χρήματα, που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, μοιράστηκαν σε λογαριασμούς μελών της οικογένειας Γεωργίου και στον ίδιο, ενώ ψίχουλα φαίνεται ότι κατέληξαν σε δωροδοκούμενα στελέχη του ΟΤΕ. Προς έκπληξη των ανακριτών υπάρχει έμβασμα στελέχους του ΟΤΕ προς τον δωροδοκούντα!
Τα χρήματα διακινήθηκαν κυρίως μέσω της UBS και του λογαριασμού της Αντωνίας Μάρκου (480028.60). Οι δεσμοί Γεωργίου - Καράκωστα όμως ξεκινούν από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν εντοπίστηκε επιστολή με αίτημα του Ηλ. Γεωργίου προς τον καθηγητή Καράκωστα να γνωμοδοτήσει εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και μάλιστα γρήγορα, διότι ίσως «μετά την άνοιξη έχουμε εκλογές».

Ολόκληρο το θέμα εδώ

Δείτε και αυτά

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ - MAYO - SIEMENS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...