Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Του Λαλιώτη και της Βασούλας η έστω του …"Κυδωνιάτη" πότε θα τα βγάλετε;






Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα βρίσκεται ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σύμφωνα με το πόρισμα φωτιά τον Ορκωτών λογιστών το οποίο η Επιτροπή της Βουλής διαβίβασε ήδη στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης δύο υπεράκτιων εταιριών, καθώς και ακίνητης περιουσίας ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα, και συγκεκριμένα αυτά της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από συμμετοχή σε εγκληματική δράση και της ίδρυσης/ συμμετοχής σε offshore.
Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών παραπέμπει τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ στον εισαγγελέα και το Ελεγκτικό Συνέδριο, μαζί με τον συνοδευτικό φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα.
Όπως αποκαλύπτει το Newpost.gr, το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών «την 5-8-2008 πραγματοποιήθηκε έμβασμα ύψους 150.000 ευρώ από λογαριασμό που διατηρούσε η εταιρία MALWERN στην τράπεζα ABJ προς λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα Julius Baer and Co Ltd στη νήσο GUERNSEY, η εταιρία με την επωνυμία «CATALINA INTERNATIONAL». Σύμφωνα με την έρευνα «πραγματικοί και ισότιμοι δικαιούχοι της εν λόγω εταιρίας είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο υιός του, Ιωάννης Καρατζαφέρης».
Από τα συνοδευτικά έγγραφα του εμβάσματος προκύπτει ότι «η συγκεκριμένη συναλλαγή αφορούσε στην τελική αποπληρωμή προσωπικού δανείου ύψους 1.650.000 ευρώ που είχε λάβει τον Οκτώβριο του 2007 ο Αλέξανδρος Τσάτσος από την εταιρία CATALINA, το οποίο φέρεται να επεστράφη μόλις έναν μήνα μετά, τον Νοέμβριο του 2007, μέσω τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε στο Λονδίνο».
Στη συνέχεια αναφέρεται: «Η εταιρία CATALINA με έδρα τα νησιά Τερκς και Κέικος ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 για να μετονομαστεί τον Ιανουάριο του 2009 σε SUNLIGHT DELIGHT LTD, στην οποία ορίστηκε ως εγγεγραμμένος μέτοχος η αδελφή του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ Παναγιώτα Βασιλάκη». Αυτό σημαίνει ότι η κα Βασιλάκη κατείχε τις μετοχές για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου, δηλαδή του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σε άλλο σημείο του πορίσματος οι ελεγκτές σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «η αποτίμηση του portofolio ης εταιρίας στην τράπεζα JULIUS BAER ανέρχονταν σε 6.400.000 δολάρια (μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις= 3,2 εκατ. δολάρια και ομόλογα= 3,2 εκατ. δολάρια»).
Παράλληλα, αναφέρεται ότι «στο φάκελο ΔΕΟΥΣΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ που διατηρούσε η τράπεζα JULIUS BAER για τον Γεώργιο Καρατζαφέρη, βρέθηκαν έγγραφα της υπεράκτιας εταιρίας (offshore) με την επωνυμία HOMERIC με έδρα τα νησιά Τερκς και Κέικος που ιδρύθηκε στις 28-10-1983, καθώς επίσης και ότι εκτός από τις δύο υπεράκτιες εταιρίες, εμφανίζεται ως κάτοχος ακίνητης περιουσίας ύψους 20 εκατ. Ευρώ».
Στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 με εντολή του Γ. Καρατζαφέρη μεταφέρονται τα υπόλοιπα της εταιρείας στο όνομα του εμπιστεύματος The Ferisca Trust και τον Απρίλιο του 2010 οι λογαριασμοί της RBC έκλεισαν.
Το πόρισμα καταλήγει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης «είναι υπόχρεος να υποβάλλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και ότι απαγορεύεται να διαθέτει, ο ίδιος ή μέσω παρένθετου προσώπου, υπεράκτια/ες εταιρία/ες».
Τα συγκεκριμένα έγγραφα θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για τις δικές του νόμιμες ενέργειες.



Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί καταγγελία της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, περί ύπαρξης και τρίτης offshore εταιρείας, συμφερόντων του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής κατέθεσε έγγραφα του βρετανικού οργανισμού που κρατά τα μητρώα των offshore εταιρειών, σύμφωνα με τα οποία, όπως λέει, η εταιρεία “Deckrock ltd”  ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη.




Προσωπικά πιστεύουμε ότι θα του κλάσουν μια μάντρα αρχίδια. Το πολύ-πολύ να δώσει 10.000 ευρώ και να καθαρίσει, αλλά πολιτικά τον…. καθάρισαν .
 





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για στακάτε ρε πιδιά. Υπήρχε δίπλα στον Καρατζαφερη θηλυκός ΖΗΓΡΑΣ που τον κάρφωσε; Από ότι γνωρίζουμε το μετοχολόγιο το ξέρει μόνο, και λέμε μόνο ο ιδρυτής της ofgshorre στον όποιο παραδίδετε ο φάκελος για να γράψει τους μετόχους. Ουδείς άλλος γνωρίζει ποιοι είναι ακόμη και η τράπεζα, αλλά ούτε και ο δημιουργός της εταιρίας. Όσο για το να δοθούν σε εισαγγελείς και φαρισαίους δεν το συζητούμε καθόλου. Πώς να δωσουν κατι που δεν γνωρίζουν . Αυτό που γνωρίζουν είναι τον εκπρόσωπο της. Για να γνωρίζουν ποιοι είναι οι μέτοχοι δυο τρόποι υπάρχουν . Η κάποιος να κλέψει τον φάκελο και να τον αντιγράψει, η ο δημιουργός της να το εκμυστηρεύτηκε σε κάποιο δικό του πρόσωπο, όπως την έπαθε ο Άκης με τον Ζήγρα. Όποτε υπάρχει το ….τρίτο πρόσωπο , και ο Καρατζαφερης δεν είναι τόσο βλάκας ,που να το είπε στον οποιονδήποτε.Η υπόθεση μυρίζει ..Μάτα Χάρι.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις ρε φίλε. Αλλοίμονο στους άσχετους. Τον έφαγε η Α...Σαλώμη.

Ανώνυμος είπε...

Η κ.Θαλεια Χουντα Ο περιγυροs των συνεργατων του καθε πολιτικου πρεπει να''ειναι εντιμοs''!!!!!!Πωs μπορει να εχει ο πολιτικοs την απαιτηση απο εμαs να τηρουμε τα νομιμα και π.χ ''η πολλαπληs χρησεωs''εμπιστη του''να εχει''υποπεσει σε φορολογικεs παραβασειs''η να''κρυβεται απο τιs AΡΧΕΣ η να παριστανει κατι που σιγουρα δεν ειναι η......Τηs αγορασε σπιτι στην γλυφαδα που τον εγλυφε αραδα τι να πρωτοκανει ειχε τον θωμαιδη και τον γιατροοοοοοο....θα πρεπει να επιληφθει του θεματοs η ματα χαρι...

Ανώνυμος είπε...

Όταν σκάσουν (εάν σκάσουν) οι offshore από την Κύπρο με τις μίζες από τους εξοσετ και τις σπιτωμένες Βρυξέλλες, και λέω εάν διότι εμπλέκονται άτομα της παρούσης κυβέρνησης, και ως γνωστόν ουδείς κυβερνητικός διώκεται παρά μόνο εάν πέσει η κυβέρνηση, τότε θα πετούν σκουντ πάνω από τα «πατριωτικά κεφάλια» που θα ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν . Μέχρι στιγμής του βγάζουν τις εταιρίες πριν Νεοπασοκ και Νουδούλας. Άντε να δούμε ρε αρχιλαδωμένοι που το πάτε. Πότε θα βγουν τα προικιά του Μεϊμαράκη και του Βενιζέλου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...