Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οfshorrάκιας …ελέω θεού και ο ….τέως .



Στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του χρηματιστή Νίκου Δεβλέτογλου, ο οποίος έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση  Siemens, παρατηρείται μια μικρή αναστάτωση. Η μεγάλη σιδερένια πύλη της γειτονικής πολυτελέστατης κατοικίας με την αραβική αρχιτεκτονική παραμένει αρκετή ώρα ανοιχτή, γεγονός σπάνιο για την εποχή.
Ναι, η είδηση ότι το «αραβικό παλάτι», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, άλλαξε οικοδεσπότη επιβεβαιώνεται. Είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά το τίμημα της αγοραπωλησίας. Όπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή για ένα ακίνητο των 10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, όπως επισημαίνουν μεσίτες της αγοράς. «Αν αυτό δεν είναι ευκαιρία, τότε τι είναι;» σχολιάζουν, επιμένοντας ότι «ο τέως αγόρασε κοψοχρονιά». Λέγεται μάλιστα ότι εξαιτίας αυτής της αγοράς ο έκπτωτος βασιλιάς έβαλε στον πάγο και τα φιλόδοξα σχέδια που είχε για την ανέγερση του δικού του «παλατιού», που υποτίθεται ότι θα έχτιζε στη θέση Γκιαλέζα, μια περιοχή-κόμβο, αφού βρίσκεται εξίσου κοντά σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη, σε μια έκταση 40 στρεμμάτων, για τα οποία μάλιστα είχε δαπανήσει περισσότερα από 1,6 εκατ. ευρώ.
Το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας με αριθμό 23084 υπογράφηκε το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου στο γραφείο του συμβολαιογράφου Μανούσου Α. Μπολιώτη. Το τίμημα, όπως προαναφέρεται, είναι 5 εκατ. ευρώ. Η δε αντικειμενική αξία του ακινήτου 1.529.573,18 ευρώ.
Ως πωλητές αναφέρονται τα ονόματα του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαρκ Σούρσοκ και της συζύγου του Βικτόρια-Εμελιν Σούρσοκ.
Ως αγοραστής δεν εμφανίζεται ο τέως βασιλιάς, αλλά η offshore εταιρεία Torcoll Properties LTD με έδρα τη Λευκωσία που συστήθηκε στις 16/4/2014 με αντικείμενο τα κτηματομεσιτικά.
Μοναδικός μέτοχος της υπεράκτιας εταιρείας είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρεται στα επίσημα κείμενα -άκουσον άκουσον!- ως... «η Αυτού Μεγαλειότης βασιλιάς Κωνσταντίνος».

Όπως και στο παρελθόν, με την αγορά των 40 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι που είχε γίνει και τότε μέσω offshore, ο ισχυρισμός του έκπτωτου μονάρχη είναι ότι κάνει τις συναλλαγές με αυτόν τον τρόπο επειδή δήθεν του το απαγορεύει ο νόμος του 1994 -με τον οποίο αποζημιώθηκε γενναιόδωρα για τη λεγόμενη «βασιλική» περιουσία που περιήλθε στο Δημόσιο- του έχει έμμεσα αφαιρεθεί η ελευθερία να συνάπτει συμβόλαια αγοράς ως Έλληνας πολίτης.
«Η επιλογή υπεράκτιας εταιρείας ήταν η μόνη λύση», είχε ισχυριστεί ο τέως παλαιότερα για τους εύπιστους που δεν θα του υπέβαλαν το ερώτημα πως αν όντως δεν έχει δικαιοπρακτική ικανότητα ως Έλληνας υπήκοος, γιατί δεν το έκανε συστήνοντας μια κανονική ευρωπαϊκή εταιρεία και αποφεύγοντας την offshore.
Η τέως βασιλική οικογένεια επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη βίλα Σούρσοκ το περσινό καλοκαίρι. Ο νυν και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχαν συμφωνήσει προφορικά και έμενε να τακτοποιηθούν κάποιες μικρές λεπτομέρειες προτού πέσουν οι υπογραφές.
Αν είναι ένα πράγμα που κάνει ιδιαίτερο το συγκεκριμένο ακίνητο σε σχέση με τα υπόλοιπα στον Αγιο Αιμιλιανό, αυτό σίγουρα είναι η αραβική αρχιτεκτονική του. Έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα υλικά, καθώς ο Λιβανέζος επιχειρηματίας είναι γνωστό ότι δεν φείδεται χρημάτων όταν ξοδεύει για την προσωπική του απόλαυση.
Στα δάπεδα δεσπόζει το μάρμαρο και στους εξωτερικούς τοίχους η πέτρα. Μέχρι και χειροποίητα πλακάκια από το Μαρόκο αγοράστηκαν για να τοποθετηθούν επιλεκτικά σε κάποιους χώρους προκειμένου να τονιστεί η ανατολίτικη φιλοσοφία που ακολουθεί στη ζωή ο θετός γιος του εκλιπόντα πρίγκιπα Σαντρουντίν Αγά Χαν.
Στον εξωτερικό χώρο το ενδιαφέρον του επισκέπτη επικεντρώνεται στον κήπο. Έχει σχεδιαστεί από αρχιτέκτονα τοπίου. Σιντριβάνια και ρυάκια με ειδικό φωτισμό προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα καθώς πέφτει το σκοτάδι. Εντυπωσιακή και η πισίνα των 30 μέτρων μπροστά από το σπίτι και λίγα μέτρα από το γαλάζιο της θάλασσας. Να σημειωθεί ότι η βίλα διαθέτει και πριβέ παραλία. Γι' αυτό ευθύνεται πιθανόν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν φρόντισε, για ευνόητους λόγους, να αφαιρέσει τον συρμάτινο φράχτη που είχε τοποθετήσει ο οικοπεδούχος στο τελείωμα του δρόμου δίπλα ακριβώς από την αριστερή πλευρά του σπιτιού που οδηγεί στην παραλία. Ο Σούρσοκ είχε τοποθετήσει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με κάμερες που ανιχνεύουν κάθε κίνηση ακόμα και στην παραλία. Είναι άγνωστο αν ο Κωνσταντίνος θα ακολουθήσει τις επιταγές του νόμου και θα ξηλώσει τον φράχτη ή θα προτιμήσει να τον αφήσει ως έχει επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Το ακίνητο περιλαμβάνει συνολικά 12 κρεβατοκάμαρες μαζί με αυτές του μόνιμου προσωπικού, το οποίο απαρτίζεται από τρία άτομα. Η πολυτέλεια είναι διάχυτη παντού, ακόμα και στα μπάνια των υπαλλήλων που εργάζονται για την καθαριότητα και τη συντήρησή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...