Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

«Χριστουγεννιάτικο δώρο» στον Πούτιν



Ένα Tupolev (ΤU-154) της ρωσικής Αεροπορίας «χάθηκε» σήμερα από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι ενώ μετέφερε 92 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

92 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, επέβαιναν στο αεροπλάνο. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας". 
Συνεργεία διάσωσης έχουν σπεύσει στην περιοχή για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που πιθανόν συνετρίβη στα βουνά της περιοχής του Κρασνοντάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

"Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό. Είναι πολύ πιθανόν να έχει συντριβεί στην ορεινή περιοχή του Κρασνοντάρ".

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα (αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ήταν 91), 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν η διάσημη στρατιωτική μπάντα Αλεξάντροφ με μουσικούς μπαλαλάικα και χορωδία 64 ατόμων, 8 στρατιωτικοί, 9 δημοσιογράφοι, 2 δημόσιοι υπάλληλοι και ένα μέλος ΜΚΟ, η διάσημη για το φιλανθρωπικό της έργο στην Ρωσία «Δρ Λίζα», κατά κόσμον Ελισαβέτα Γκλίνκα. Πήγαιναν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν τρία συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών Channel One Russia, NTV, και Zvezda της Ρωσίας, που αποτελούνταν το καθένα από έναν δημοσιογράφο, έναν οπερατέρ και έναν ηχολήπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα που ανήκαν στον δημοσιογράφο του Channel One ξεβράστηκαν στην ακτή. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 84 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή και σε βάθος 50-70 μέτρων. Προσωπικά αντικείμενα των επιβατών ξεβράζονται στην ακτή.


Η μπάντα των ρωσικών ΕΔ πήγαινε στην Συρία όπου και θα γιόρταζε μαζί με τα ρωσικά στρατεύματα τους εορτασμούς των Χριστουγέννων. Οι Ρώσοι εορτάζουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά από δύο φορές. Μία ανεπίσημα με το δυτικό ημερολόγιο και μια την επίσημη με το Παλιό ημερολόγιο το οποίο είναι 13 ημέρες μετά.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην αρχίσουν πάλι τις μαλακίες για μηχανική βλάβη. Οι επιβαίνοντες δεν ήταν τυχαία άτομα, και δεν τους βάζεις σε μη ελεγμένο πολύ καλά αεροπλάνο. Εκτός εάν είναι αποδιοργανωμένα τα πάντα στην Ρωσία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...