Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Γεια σου ρε Νετανιάχου με τα …ωραία σου.



Τα κοιτάσματα δεν είναι σε Ισραήλ ,Κύπρο και Ελλάδα, αλλά Ισραηλ, Κύπρο  και…. στα νότια της ..Κρήτης. Ο νοών νοήτω.

Την πεποίθησή του ότι τα αποδεδειγμένα και πιθανά ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν σε Ισραήλ, Κύπρο και στα νότια της Κρήτης μπορεί να στηρίξουν εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ακόμη και μέσω του EastMed, εκφράζει με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
O κ. Νετανιάχου τονίζει ότι ο EastMed είναι πλέον μια ορατή πιθανότητα, ενώ αναφέρεται στις ιδιαιτέρως στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει η Ελλάδα και το Ισραήλ σε ζητήματα συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας και της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Όχι στην ενέργεια. Την ξέχασε γιατί είπαμε. Είναι …νότια της Κρήτης.
Συγκεκριμένα, για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρει ότι «εθεωρείτο αδύνατος πριν από ενάμιση χρόνο και έκτοτε έχουμε ξεκινήσει να το ερευνούμε πιο συστηματικά και μεθοδικά. Είχε γίνει μια αρχική έρευνα από μια ελληνική εταιρεία, συγκεκριμένα μια ελληνοϊταλική, και επέστρεψαν και είπαν “όχι, είναι εφαρμόσιμο και εφικτό και κερδοφόρο”. Επομένως τώρα πηγαίνουμε στην επόμενη φάση και πάμε να το ελέγξουμε ακόμη ΄πιο προσεκτικά. Αλλά εάν είναι ΟΚ, θα το ξεκινήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...