Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Εάν τους ξεκολιάσει ο Eρντογάν, θα φταίει;



Βρωμεροί προδότες της πατρίδας τους είναι, και ουδείς αγαπά προδότες ανεξαρτήτως τι μας συμφέρει να παρουσιάζουμε. Αυτοί οι γαμημένοι δεν μας τυραννούν τόσα χρόνια με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο; Θυμίζουν τους δικούς μας ξεπουλημένους, που έκαναν αντίσταση στην χούντα από το εξωτερικό.  

Τούρκοι ανώτεροι αξιωματικοί, που υπηρετούσαν στο NATO και τώρα διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, μίλησαν στην ιστοσελίδα Vocal Europe και αποκάλυψαν ότι ο τουρκικός στρατός έχει διαλυθεί και είναι εντελώς ανίκανος για την οποιαδήποτε πολεμική επιχείριση. Αναφερόμενοι στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, που ξεκίνησε μερικές εβδομάδες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, οι Τούρκοι στρατιωτικοί είπαν ότι έγινε για πείσει ο Ερντογάν την κοινή γνώμη της Τουρκίας ότι «έχουμε έναν ισχυρό στρατό».

«Το αποτέλεσμα ήταν απώλειες ζωών συντρόφων μας και απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού. Αν και η επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη παρουσιάστηκε από τα φιλοερντογανικά ΜΜΕ ως μεγάλη επιτυχία, με τους ερντογανιστές στρατηγούς να διοικούν την επιχείριση δίχως να αντιλαμβάνονται κάποιο στρατηγικό πλαίσιο και επιχειρησιακό σχέδιο, κατέληξε ένα χάλι στο τέλος. Δυστυχώς αυτός ο μαζικός διωγμός [στον τουρκικό στρατό] θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς το κενό σε ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να αναπληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να φανταστείτε έναν ΝΑΤΟϊκό στρατό να αναμένει για εντολές ενώ δεν διαθέτει στελέχη με απαιτούμενη εμπειρία στη διοικητική ιεραρχία;».

Οι ίδιοι προσθέσανε ότι υπάρχουν σημαντικές απώλειες και εξαιτίας του κουρδικού αντάρτικου, ενώ κατηγόρησαν τους ερντογανιστές στρατηγούς για αγριότητες εις βάρος του κουρδικού άμαχου πληθυσμού της Τουρκίας.

Δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι εάν είχαν όντως εμπλακεί στο πραξικόπημα οι 160 Τούρκοι στρατηγοί που διώκονται από τον Ερντογάν, σε σύνολο 324 του τουρκικού στρατού, το πραξικόπημα θα είχε πετύχει.

Μεγάλη σημασία έχει και η επόμενη καταγγελία τους, ότι ο Ερντογάν πλέον δημιουργεί έναν ισλαμιστικό στρατό.

Όπως είπαν, αξιωματικοί που ήταν περιθωριοποιημένοι εξαιτίας των σχέσεών τους με το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, είναι αυτοί που τώρα αναλαμβάνουν τα κρίσιμα πόστα στο στράτευμα.

«Πολλοί από αυτούς που είναι τώρα διοικητές ως νεοσύλλεκτοι ρωτούσαν που μπορούν να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα. [Σήμερα στον τουρκικό στρατό] εάν έχεις συστατική επιστολή από αξιωματούχο του AKP, αναλαμβάνεις τη θέση δίχως να χρειάζεσαι κανένα άλλο προσόν. Αυτό οπωσδήποτε θα έχει τρομερές επιπτώσεις στον στρατό. Και εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, θεωρούμε ότι το ΝΑΤΟ θα έχει σε δύο ή τέσσερα χρόνια έναν στρατό γεμάτο με εξτρεμιστές και σαλαφιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...