Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Να γίνουμε ΟΛΟΙ Παναμέζοι.



Εμπλοκή στην αποκάλυψη στοιχείων για τα αποκαλούμενα Panama Papers, εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό, καθώς σύμφωνα με τους εδώ ιθύνοντες οι αρχές του Παναμά διεμήνυσαν ήδη πως δεν πρόκειται να στείλουν φακέλους με ερευνώμενο αδίκημα την φοροδιαφυγή εκ μέρους Ελλήνων πολιτών και εταιριών. Κι αυτό γιατί στον Παναμά δεν είναι ποινικό αδίκημα η φοροδιαφυγή.
Δηλαδή δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη να τιμωρείται κάποιος αν φοροδιαφεύγει και ως εκ τούτο είπαν οι αρχές του Παναμά, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής από την Ελλάδα, έστω κι αν αφορούν μεγάλα χρηματικά ποσά που αποδεδειγμένα είναι αφορολόγητα.
Αυτό δημιουργεί ένα «κακό» προηγούμενο καθώς τα λεγόμενα Panama Papers, μπορεί να περιλαμβάνουν εκατοντάδες Έλληνες ή ελληνικών συμφερόντων εταιρείες και ιδρύματα, ωστόσο οι ελληνικές δικαστικές αρχές είναι πλέον δύσκολο βρουν τα στοιχεία για τυχόν δίωξή τους.
Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια ηρεμεί και  τους φοροφυγάδες καθώς εκτιμάται πως υφίσταται φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.
Κι αυτό εδράζεται στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη λίστα φέρονται να φιγουράρουν από επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών μέχρι τη σύζυγος καθηγητή ΤΕΙ, διευθύντρια φαρμακείου σε κρατικό νοσοκομείο, καθηγητή Οικονομικών σε ΑΕΙ, πρώην πρόεδρο νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα, συνιδιοκτήτη σε εταιρία παραγωγής ενδυμάτων, ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, γιατροί, δικηγόροι κλπ.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕ ΤΟ 24% ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ !!!


Οι Κινέζοι αποκτούν αυξημένα δικαιώματα στη διοίκηση, έχουν δικαίωμα να μπλοκάρουν αποφάσεις για μια σειρά από μείζονα ζητήματα ενώ ταυτόχρονα σε περίπτωση που αποφασιστεί περαιτέρω ιδιωτικοποίηση θα έχουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...