Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Οφθαλμός αντί οφθαλμού από τον Πούτιν.



Πριν από δύο εβδομάδες, περίπου, οι ΑΘΛΙΟΙ που κυβερνούν την χώρα, έθεσαν… υπερήφανο βέτο σε μια απλή διαμαρτυρία-καταγγελία της Ε.Ε. για την συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κομμουνιστική Κίνα. Μάλιστα, πανηγύριζαν τότε, χαρακτηρίζοντας το βέτο απόδειξη της… εθνικής ανεξαρτησίας του αθλίου μνημονιακού-μπανανιακού προτεκτοράτου Ελλαδιστάν.
Τώρα, τα ίδια κατοχικά ανδρείκελα, δεν έβγαλαν άχνα και υπέγραψαν την νέα 6μηνη παράταση των παράλογων και εκδικητικών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που εκτός των άλλων, οδηγούν στον αφανισμό μεγάλες κατηγορίες Ελλήνων αγροτών που εξήγαγαν τα προϊόντα τους στην Ρωσία (π.χ. των ροδακινοπαραγωγών), άρα βλάπτουν σοβαρά την ίδια την ελληνική οικονομία!

Η απόφαση για την 6μηνη παράταση ανακοινώθηκε με την παρακάτω ανακοίνωση: «Η τυπική απόφαση για την παράταση για έξι μήνες των οικονομικών κυρώσεων έναντι της Ρωσίας ελήφθη. Η απόφαση αυτή ακολούθησε την έκθεση του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν και της καγκελαρίου Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Ιουνίου και αφορούσε την εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για την παράταση των κυρώσεων για έξι μήνες. Το Συμβούλιο σήμερα ομόφωνα υιοθέτησε τυπικά και εγγράφως την απόφαση αυτή».
Πως αντιμετώπισαν οι Ρώσοι την νέα προδοσία από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ;
Με έκτακτες ειδήσεις τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις τελικά υπογράφτηκε η οριστική συμφωνία πώλησης από την Ρωσία στην Τουρκία των πυραύλων S-400, που έχει ζητήσει η Άγκυρα εδώ και καιρό. Όπως αναφέρεται, οι τελευταίες λεπτομερές έχουν διευθετηθεί και επίκειται η παράδοση των πυραύλων στην Τουρκία, ενώ όπως αναφέρεται για κάθε πύραυλο η Μόσχα θα πάρει από τους Τούρκους το πόσο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η εξέλιξη αν επαληθευτεί, τελικά το πόσο δραματικά θα ανατραπεί η ισορροπία των δυνάμεων με την Τουρκία και τι ολέθριες συνέπειες θα έχει στα εθνικά μας συμφέροντα.
Την ίδια ώρα αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις από την περιοχή της Αφρίν προοιωνίζοντας εξελίξεις για την περιοχή. Πιο συγκεκριμένα φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου  δείχνουν τη ρωσική βάση επιτήρησης στην Αφρίν να είναι εντελώς έρημη χωρίς ίχνος Ρώσων στρατιωτών καταδεικνύοντας ότι η Μόσχα πρακτικά έχει δώσει το «πράσινο» φως για εκτεταμένη τουρκική επιχείρηση και εισβολή σε όλη την επαρχία ανατρέποντας τα σχέδια του YPG για κουρδική ανεξαρτησία και κράτος εντός της συριακής επικράτειας.
Είναι φανερό πλέον ότι μετά την συμμαχία των Κούρδων κατά ΗΠΑ και Ισραήλ η Μόσχα εκτιμά ότι το YPG/SDF είναι μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντά τους από ότι ο FSA κάτι που συμπίπτει και με την τουρκική άποψη.
Έτσι η τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» φάση 2, είναι θέμα ημερών ίσως και ωρών με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν οτι αυτή θα ξεκινήσει εντός του Σαββατοκύριακου.
Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah αναφέρει πως ο τουρκικός Στρατός είναι έτοιμος για μια «ολοκληρωτική επίθεση» εναντίον της Αφρίν όσο και της Tell Rifaat και της Minnigh προπύργια του PYD και του YPG.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τους τα λεει χρονια στους αγροτες ο Π. Μανικης αλλα ποιος τον ακουει; Το μελλον των αγροτων ειναι πολλες μικρες διαφορετικες καλλιεργειες, πολυκαλλιεργειες. Πολλα μικρα εισοδηματα για να μη σας εχουν ομηρους οι εμποροι, καποιες απο αυτες τις παραγωγες θα πανε καλα καποιες αλλες οχι αλλα θα εισαστε αυταρκεις και θα μπορειτε ευκολα να πουλησετε την παραγωγη σας αν χρειαστει ακομη και στις γειτονιες σας.
Τωρα καθιστε να κοιτατε τους τονους τα ροδακινα (τα κερασια.....) να σαπιζουν στις αποθηκες και να σας τα παρουν οι εμποροι για ενα κομματι ψωμι και αν και οποτε θελησουν να σας τα πληρωσουν.
Δεν ακουει ο Ελληνας, αρνειται να δει την αληθεια, εχει μαθει να τον παραμυθιαζουν με το μεγαλο κερδος το γρηγορο και ευκολο κερδος την υπερπαραγωγη και καθε χειμωνα βγαινει να μας κλαφθει στις εθνικες οδους.
Το κεφαλι σας το αγυριστο φταιει!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...