Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο.

Τρέμει η γη στο Ηράκλειο. Τώρα 10.30 νέος μεγάλος σεισμός

4.5 ρίχτερ.

. Τώρα 10.47 νέος δυνατός.

LIVE Μεγάλος σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη - Στους δρόμους ο κόσμος, ισχυροί μετασεισμοί

 

Νεκρός ο εγκλωβισμένος στο Αρκαλοχώρι

 

Ο νεκρός ήταν ανάμεσα στους τρεις εγκλωβισμένους που υπήρχαν στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι, οπου κατέρρευσε ο τρούλος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας άνθρωπος.

Υπάρχουν μέχρι στιγμής συνολικά εννέα τραυματίες (επτά με ελαφριά χτυπήματα και δύο με κατάγματα), έχουν όλοι απεγκλωβιστεί και διακομισθεί στο νοσοκομείο.

  

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στο νησί .

Ο σεισμός είχε επίκεντρο το γνωστό Αρκαλοχώρι που τον τελευταίο καιρό δίνει σχεδόν καθημερινά σεισμούς. 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Μετά τον αρχικό μεγάλο σεισμό ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 3,8 και 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με τον πρώτο να σημειώνεται στις 9:27 και τον δεύτερο στις 9:37 .

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες ζημιές σε πάρα πολλά σπίτια στο Αρκαλοχώρι,και στα γύρω χωριά  ενώ γονείς ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους.

Υπάρχουν ζημιές και στο Θραψανό.

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι οικισμοί Αρχοντικό και Ρουσσοχώρια. Εκτεταμένες ζημιές υπάρχουν στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στα Ρουσσοχώρια.   

Οι Καταστροφές είναι μεγάλες αλλά βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Π.χ σαράντα σπίτια έχουν πέσει μόνο στην Βόννη.

Υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλες ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα για βράχους που έπεσαν σε δρόμους αλλά και για τουλάχιστον ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Ένα άτομο έχει εγκλωβιστεί στο Αρκαλοχώρι και ένα δεύτερο στο χωριό Πατσίδερος του Ηρακλείου.Το ένα άτομο φαίνεται ότι εγκλωβίστηκε σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι κατά τη διάρκεια εργασιών.

O ένας σε βαριά κατάσταση.

Πυροσβεστική σπεύδει στο σημείο και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού. Παράλληλα ζημιές έχουν υποστεί κτίρια στο Αρκαλοχώρι και σε άλλες περιοχές.

Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι πολύ μεγάλες και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία και αλλού , λόγω κατολισθήσεων. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες. 

 

 Πάνω από 1.000 πέτρινα κτίσματα κρίνονται ακατάλληλα - Ζημιές σε δίκτυα υποδομών και ύδρευσης

 

Ισχυρότατος σεισμός στην Κρήτη!- 5,8 ρίχτερ η ένταση της δόνησης!

 

ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΥΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 

Σενάριο αντιμετώπισης σεισμού 8.5 Ρίχτερ από το ΝΑΤΟ! -Θέμα χρόνου να χτυπήσει ο εγκέλαδος ; ...

 



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος δημοσιογραφος ειπε στους ανεμβολιαστους να παιρνουν τα παιδια τους;

Ανώνυμος είπε...

για να μπλεκεται μεσα το ΝΑΤΟ αυτο δηλωνει οτι ο σεισμος δεν ειναι φυσικος αλλα τεχνικος με το HAARP την εκαναν την ζημια εξαλου το βαθος ηταν μολις 10 χιλιομετρα σχεδον επιφανειακος...

Ανώνυμος είπε...

Λένε ότι υπάρχουν υπόγειες σήραγγες της Cabal τις οποίες καταστρέφει η συμμαχία.
Για όσους ξέρουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...