Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Πορίσματα «φωτιά»: Αυξήσεις έως 875% σε «κρυφές» ρήτρες.

Γυρίστε πίσω τις μισές από τις χρεώσεις τουλάχιστον, ζητά από εταιρείες ο Συνήγορος του Καταναλωτή (ΣτΚ)

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει να κερδίζει χρόνο εξετάζοντας, μέσω της ΡΑΕ, ακόμη… αν οι πάροχοι ενέργειας είχαν υπερκέρδη τους τελευταίους μήνες, το Antinews φέρνει στην επιφάνεια έγγραφα του Συνήγορου του Καταναλωτή (ΣτΚ) από τα οποία προκύπτει ότι εταιρείες αύξησαν αδικαιολόγητα ρήτρες επί των τιμολογίων έως και 875% από το 2021, «φουσκώνοντας» τους λογαριασμούς πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μάλιστα, ενώ τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ενημερωθεί, ο ΣτΚ ήδη έχει ζητήσει από επιχειρήσεις να μειώσουν τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις συνολικές χρεώσεις και μάλιστα αναδρομικά.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των σχετικών εγγράφων του ΣτΚ μέσω των οποίων προχωρά σε συστάσεις προς συγκεκριμένες εταιρείες, Από τις συστάσεις – πορίσματα του Συνήγορου του Πολίτη διαφαίνεται ότι εταιρείες παροχής ενέργειας προκάλεσαν με αθέμιτες πρακτικές, παρά τα όσα όριζαν σε αρκετές περιπτώσεις τα συμβόλαια δυσβάστακτα κόστη σε μερίδα πελατών τους (αξιοποιώντας και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν «ψιλά γράμματα» των συμβάσεων).

Οι πρακτικές αυτές πραγματοποιήθηκαν πέρυσι. Πολύ πριν αρχίσει ο Πόλεμος στην Ουκρανία που προκάλεσε μια ακόμη εφιαλτική αύξηση των λογαριασμών ενέργειας για τους περισσότερους καταναλωτές, ροκανίζοντας τα ήδη συρρικνωμένα εδώ και μια δεκαετία εισοδήματα.

Πορίσματα «φωτιά»: Πώς φούσκωσαν οι λογαριασμοί το ’21 – Δείτε εδώ τα έγγραφα.


ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !!! 

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δράμα: Έτριβε τα μάτια του – Παρέλαβε λογαριασμό ρεύματος 35.357 ευρώ για 45τμ. γραφείο

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί με κατώτατο μισθό 1584 ευρώ πληρώνουν την κιλοβατώρα 120 ευρώ, οι Έλληνες με κατώτατο μισθό 663 ευρώ πληρώνουν την κιλοβατωρα 255 ευρώ, πληρώνουν δηλαδή το ακριβότερο ρεύμα παγκοσμίως. Δεν φταίει ο Μητσοτάκης οι γαμημενοι που τον ψήφισαν φταίνε

Ανώνυμος είπε...

Έως και 10.000.000 ημερησίως τα υπερκέρδη στο ενεργειακό λόμπι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...