Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Αλλη μία προβοκάτσια;

Παγκόσμια κατακραυγή για τη σφαγή στη Μπούτσα - Τι απαντά η Μόσχα.


Πυρ ομαδόν από τη διεθνή κοινότητα για τις εικόνες φρίκης στη Μπούτσα. Αρνείται την εμπλοκή η Ρωσία. Ορυμαγδός αντιδράσεων για τις εικόνες φρίκης στη Μπούτσα. Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου.

Οι θηριωδίες στην πόλη Μπούκα προκαλούν παγκόσμια κατακραυγή (Βίντεο)

 

Τι απαντά η Μόσχα για τη σφαγή.

 «Προβοκάτσια» και «σκηνοθετημένη παράσταση» τα πτώματα της Μπούσα

 

Σε υψηλούς τόνους έρχεται η απάντηση της Μόσχα για το μακελειό στη Μπούτσα με το υπουργείο Άμυνας να απορρίπτει τις κατηγορίες και να κάνει λόγο για προβοκάτσι.α

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο υποστηρίζει ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα είναι «άλλη μια προβοκάτσια».

Σύμφωνα με το υπουργείο, όλες οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες είχαν φύγει από την πόλη αυτήν στις 30 Μαρτίου. Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι οι Ρώσοι στρατιώτες παρέδωσαν 452 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους των κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου.

Η Μόσχα υποστηρίζει επίσης, σύμφωνα με την ανεπίσημη μετάφραση της ανακοίνωσης την οποία δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής της πόλης οι κάτοικοι της Μπούτσα ήταν ελεύθεροι να μετακινούνται και να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους, οι έξοδοι δεν ήταν αποκλεισμένοι και όλοι είχαν τη δυνατότητα να φύγουν προς τα βόρεια, προς τη Λευκορωσία, ενώ τα νότια περίχωρα «συμπεριλαμβανομένων και κατοικημένων περιοχών», βομβαρδίζονταν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν πλήρως από την Μπούτσα στις 30 Μαρτίου, μία ημέρα μετά τις ενώπιος ενωπίω διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία. Επιπλέον, στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της Μπούτσα Ανατόλι Φεντόρουκ επιβεβαίωσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιώτες στην πόλη αλλά δεν ανέφερε καν ότι είχαν πυροβοληθεί ντόπιοι στους δρόμους, με τα χέρια τους δεμένα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι όλες οι αποκαλούμενες αποδείξεις εγκλημάτων στην Μπούτσα εμφανίστηκαν μόνο την τέταρτη ημέρα, όταν οι αξιωματικοί της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) και εκπρόσωποι της ουκρανικής τηλεόρασης έφτασαν στην πόλη».

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι οι νεκροί στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ουκρανία δεν έχουν νεκρική ακαμψία, ούτε διακρίνεται αίμα στις πληγές τους. «Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούτσα είναι άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινα και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο καθώς και σε άλλες πόλεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η Δύση κατηγορεί ως έγκλημα πολέμου την Ρωσία για την Μπούσα- Αρνείται η Μόσχα: «Ηoax του Κιέβου – Αυτήείναι η αλήθεια»


Βίντεο-ντοκουμέντο από την προβοκάτσια των Ουκρανών στην Μπούκα: «Νεκρός» ξαφνικά αναστήθηκε!

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πόλεμος πάντα σκοτώνει την αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Τρία πτώματα κ ούτε λίγο αίμα γύρω γύρω;

Ανώνυμος είπε...

Τόσα smartphones ειχαν οι πολίτες, αλλά το βίντεο ήταν από στρατιωτικό αμάξι.
Οι πολίτες που, αφότου έφυγαν οι ρώσοι, που ήταν; περίμεναν την απελευθέρωση;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...