Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Μιά ζωή δεκανίκι του συστήματος η «αριστερά»

O Εμανουέλ Μακρόν όπως ήταν αναμενόμενο επανεξελέγη μεν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όμως η δεύτερη προεδρική θητεία του είναι ήδη στρωμένη με «αγκάθια» .Υπό την Μαρίν Λεπέν, η ακροδεξιά βλέπει τα ποσοστά της διαρκώς να ανεβαίνουν, φτάνοντας φέτος σε πρωτοφανή επίπεδα. Στα μάτια ολοένα και περισσότερων ψηφοφόρων, η ίδια δεν φαντάζει πια μια πολιτικός των άκρων.

Το ζήτημα είναι ότι ο Ε.Μακρόν καταφέρνει κάθε φορά και επιβιώνει χάρη στις ψήφους του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος, το οποίο στον α’γύρο των εκλογών συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 21,95% και ο ηγέτης του Ζ.Λ.Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν την Μ.Λεπέν.
Αλλά και ότι το εκλογικό σώμα της Γαλλίας αποτελείται κατά 20% από έγχρωμους των πρώην γαλλικών αποικιών που ψηφίζουν αριστερά και Μακρόν.

Είναι μία κλασική περίπτωση του πώς οι γηγενείς κάτοικοι μιας μεγάλης χώρας της ΕΕ, έχασαν τον έλεγχο της πατρίδας τους…

Ο δεξιός υποψήφιος του πρώτου γύρου Ερίκ Ζεμούρ σε δηλώσεις του λίγο μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα έδειξε ανάγλυφα την απογοήτευση που υπάρχει στον χώρο της γαλλικής πατριωτικής δεξιάς: «Αν και εκατομμύρια από εμάς θέλαμε να τερματίσουμε την πενταετή θητεία του Εμανουέλ Μακρόν χάσαμε και ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη. Το όνομα Λεπέν έχασε για όγδοη φορά την προεδρική εκλογή (σ.σ.: αναφέρεται στις συνολικές υποψηφιότητες του πατέρας της και της Μαρί Λεπέν). Όσοι αγαπούν με πάθος τη Γαλλία έχουν ηττηθεί. Όσοι θέλουν να υπερασπιστούν την ταυτότητά τους και να βάλουν τέλος στη μετανάστευση έχουν απογοητευτεί πικρά για πολύ καιρό».

 

ΕΠΙΜΕΝΕΙ η Λεπέν: «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ανακατατάξεις. Θα ηγηθώ της μάχης για τις βουλευτικές εκλογές...»

 

ΞΙΦΟΥΛΚΕΙ ο Μελανσόν! «ΑΡΧΙΖΕΙ ο τρίτος γύρος, πύρρειος η νίκη του Μακρόν...»

 

Financial Times: Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν κρύβει την εύθραυστη κατάσταση στη Γαλλία -

 

Η The Wall Street Journal βάζει τη σφραγίδα της στις γαλλικές εκλογές με τη καλύτερη ανάλυση που έχετε διαβάσει ως τώρα.

 

Το Politico εξηγεί γιατί δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουν οι Βρυξέλλες για τις γαλλικές εκλογές.

Περισσότεροι από 12 εκατομμύρια Γάλλοι επέλεξαν τη Le Pen, περίπου πέντε εκατομμύρια περισσότεροι από το 2017.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...