Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Οφθαλμός αντί οφθαλμού

Δείτε το Ελληνικό πλοίο που κατέλαβαν οι Ιρανοί στον Περσικό Κόλπο

Σε δύο ελληνόκτητα τάνκερ έγιναν επιθέσεις και κατάληψή τους από τον στρατό του Ιράν. Η κατάληψη στα πλοία έγιναν από ένοπλους που κατέβηκαν στα πλοία από ελικόπτερα.
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε το Lloyd’s, που μετέδωσε ότι σε δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα έγινε επέμβαση σε διεθνή ύδατα από τον στρατό του Ιράν κατά τη διάρκεια του πλου στον Περσικό Κόλπο.

Ναυτιλιακές πηγές επιβεβαίωσαν ότι έγιναν δύο παρόμοιες επιχειρήσεις στα πλοία Suezmaxes Delta Poseidon και Prudent Warrior. Kαι τα δύο πλοία είναι υπό ελληνική σημαία και προσεγγίστηκαν από ιρανικά ελικόπτερα το απόγευμα της Παρασκευής (27/5).

Και στα δύο δεξαμενόπλοια, τα κατέλαβε ο Ιρανικός στρατός και στη συνέχεια, συνοδεία πλοίων του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, οδηγήθηκαν στα ιρανικά ύδατα, λίγα μίλια από την ακτή.

Τα περιστατικά έρχονται εν μέσω διαφωνίας μεταξύ Τεχεράνης και Αθήνας για την κατάσχεση από τις ΗΠΑ ιρανικού φορτίου πετρελαίου από ρωσικό δεξαμενόπλοιο που κρατείται σε ελληνικό λιμάνι με την Τεχεράνη να καταγγέλλει την κίνηση αυτή ως «διεθνή ληστεία».

Oι Αμερικανοί κατέλαβαν ιρανικό πλοίο στο Αιγαίο και οι Ιρανοί σε αντίποινα κατέλαβαν δύο ελληνικά πλοία στον Κόλπο

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ “ΒΟΜΒΑ” από την Jerusalem Post! Αυτός είναι ο λόγος των αντιποίνων από τους Ιρανούς – Oι Αμερικανοί κατέλαβαν ιρανικό πλοίο στο Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...