Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Λιγνάδης: Κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε το βουνό.

Ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

 

Δίκη Λιγνάδη: Ελεύθερος υπό όρους ο σκηνοθέτης

 

Πλήρης ανατροπή! Εκτός φυλακής ο Λιγνάδης, μέχρι το εφετείο, παρά τα 12 χρόνια κάθειρξη που καταδικάστηκε για τους 2 βιασμούς από τους 4 που κατηγορούνταν. Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 4 - 3. Αντίθετος στην αναστολή της ποινής ο εισαγγελέας Κωσταντίνος Κούντριας.

«Η απόφαση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, αλλά και με την ίδια τη βαρύτητα των πράξεων" αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

 

Ελληνική Δικαιοσύνη, ΜΕ ΑΗΔΙΑΖΕΙΣ.

 

“Βράζει” το Twitter για τη… μαύρη μέρα της Δικαιοσύνης που στέλνει σπίτι του τον Δημήτρη Λιγνάδη

 

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη μπορεί να συμβεί αυτό. Να φας 12 χρόνια για βιασμούς ανηλίκων και να σε αφήσουν να πας σπίτι σου μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση-άγνωστο πότε- στο Εφετείο. Αν έχεις τις σωστές γνωριμίες μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερος ακόμα και ως καταδικασμένος για 2 βιασμούς. Αν δεν τις έχεις, τρόφιμα από μάρκετ να κλέψεις ή πέτρα να πετάξεις μπορεί να καταλήξεις φυλακή.Ντροπή! "Ντροπή σας, ξεφτίλες! Ντροπή σας" φώναζε σοκαρισμένο το πλήθος στην δικαστική αίθουσα, με την πρόεδρο που άφηνε, σε όλη την διάρκεια της δίκης, ανυπεράσπιστα τα θύματα του Λιγνάδη να "βιάζονται" ξανά και ξανά, να ζητά την απομάκρυνση του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

60 χιλιάδες ευρώ εγγύηση σε 2 μέλη του Ρουβίκωνα για μπογιές στη Βουλή 30 χιλιάδες ευρώ εγγύηση στο Λιγνάδη για βιασμούς παιδιών. Ε ναι γιατί ως γνωστόν τα μάρμαρα της βουλής αξίζουν περισσότερο απ τα παιδιά μας. Χρόνια τώρα.. Αμέριστη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ενταχθείτε όλοι στον Ρουβίκωνα, την καθαρή και αμόλυντη αντίσταση απέναντι στην μπουρζουαζία. Γιατί ως γνωστόν είναι πανευκολο να φτάσεις στην βουλή και να ρίξεις μπογιές

Ανώνυμος είπε...

Σε κάτι τέτοιες υποθέσεις στηρίζεται αυτό που ο αρχαίος Πλάτων έγραψε εδώ και σχεδόν 25 αιώνες: «Το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού».
Υπάρχουν δύο ειδών εγκληματίες. Οι πολλοί, οι «κανονικοί» που καταδικάζονται και φυλακίζονται ακόμα και για ψύλλου πήδημα. Ελάχιστοι θα μάθουν-και λιγότεροι θα αντιδράσουν- αν καταδικαστεί και φυλακιστεί ένας φτωχοδιάβολος για αδίκημα ήσσονος σημασίας. Αλλωστε, αυτοί δεν έχουν λεφτά για να πληρώνουν μεγαλοδικηγόρους με άνετη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι, διαρκούσης της δίκης, προαναγγέλλουν την αθωωότητα του πελάτη τους.
Αυτά μπορεί να τα κάνει η άλλη κατηγορία εγκληματιών, αυτή με τα «λευκά κολάρα». Οι εγκληματίες αυτοί έχουν υψηλές διασυνδέσεις, κατέχουν επίζηλες θέσεις στον επαγγελματικό στίβο, επιλέγουν τα θύματά τους με τη βεβαιότητα ότι θα υποκύψουν στη γοητεία του χρήματος, του κοινωνικού και επαγγελματικού «στάτους» και με μεγάλες πιθανότητες να πέσουν στα μαλακά, αν ποτέ καθίσουν στο εδώλιο.
Ο Λιγνάδης είναι χαρακτηριστική περίπτωση εγκληματία με «λευκό κολάρο». Ο χαρακτηρισμός δεν είναι αυθαίρετος και δεν παραβιάζει πλέον το περίφημο «τεκμήριο της αθωότητας».
Πρώτον, διότι έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό. Μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του στο δεύτερο βαθμό, ισχύει γι’ αυτόν «τεκμήριο ενοχής», έστω και προσωρινό.
Δεύτερον, διότι ο περί ου ο λόγος, πριν αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση του, ήταν προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο, με μακρά επαγγελματική πορεία και υψηλές πολιτικές και κοινωνικές διασυνδέσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...