Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

H χούντα δεν έφυγε ποτέ ρε σαχλαμάρα.Υπάρχει και θα υπάρχει.

 

Για όλους τους μύθους της μεταπολίτευσης, που οπλίζουν τα χέρια των σημερινών μπαχαλάκηδων είπε στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.
Έκανε λόγο για πολιτική μυθολογία που είχε ως επίκεντρο του το Πολυτεχνείο ενώ αναφέρθηκε δεικτικά στις διαδηλώσεις της Αριστεράς, κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου που καταλήγουν στο τέλος "σε ταβέρνες με παϊδάκια"...
Ο κ. Συρίγος κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι «παρά την μεγάλη αποστροφή και την πολιτική αποδοκιμασία της χούντας από το λαό, το χουντικό καθεστώς δεν έπεσε λόγω εσωτερικής αντιστάσεως. Κατέρρευσε υπό το βάρος των ανομημάτων της και κυρίως υπό το βάρος της κυπριακής τραγωδίας. Αυτό που δεν έγινε από τη πλειοψηφία του λαού όταν χρειαζόταν έπρεπε να αναπληρωθεί μετά το 1974. Είχαμε τις πορείες μας, τα λάβαρα μας, τραγουδάγαμε τα αντάρτικα στις ταβέρνες και μετά πηγαίναμε ήσυχοι στο σπίτι μας λέγοντας πως έχουμε εκπληρώσει το αντιστασιακό μας καθήκον. Επρόκειτο για θεατρικό παίγνιο για παρωδία»,

Είναι επίσημο πλέον. Τέλος η ΝΔ. Ένα «νέο» κόμμα δημιουργεί ο Μητσοτάκης. Ο Χ. Βερελής στα ψηφοδέλτιά της

 

Κορυφαίοι εκσυγχρονιστές τρέχουν να πιάσουν στασίδι στη Ν.Δ.!

 

Κανένας δεν χάνεται επί Μητσοτάκη! Διόρισαν την π. υπουργό του ΠΑΣΟΚ Έλενα Κούρκουλα σε κρατικό οργανισμό ως αντιπρόεδρο. Η μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη Λιγνάδη που καταδικάστηκε πρωτόδικα για βιασμό ανηλίκων και τα καθήκοντα της να... προστατεύει παιδιά!

 

Η στρατιωτικής ηγεσία εκείνης της εποχής (Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος) συμμετείχαν στην ιστορική σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την προεδρία του Γκιζίκη στις 22 Ιουλίου 1974, όπου παρέδωσαν την εξουσία στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ἡ χούντα παραδίδει στους πολιτικάντηδες,δημοκραταραίους για να ὁλοκληρώσουν μία και καλή την ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά το « Ἡ Κύπρος κεῖται μακράν» τοῦ «ἐθνάρχη» που δεχθηκε να τον ορκίσει ο «παράνομος» χουντικός  Γκιζίκης.Όλα από εκεί και μετά είναι ιστορικά....παράνομα.

Οι τέσσερις Αρχηγοί των όπλων παρέμειναν στις θέσεις τους επί Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητας και χειρίστηκαν εγκληματικά και την αντιμετώπιση του Αττίλα 2, όπου με μνημόνια τους προς τον Καραμανλή που περιέχονται στο πόρισμα της βουλής, τον καλούσαν να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην ολοκλήρωση της τραγωδίας .

Οι τέσσερις αυτοί αρχηγοί των όπλων (Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος), πρωταγωνιστές της Χούντας του 1973, αποστρατευθηκαν λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Αττίλα 2 με βαθμό επί τιμή, απολαμβάνοντας την σύνταξη και όλα τα υπόλοιπα προνόμια των συνταξιούχων στρατιωτικών.

Να σημειωθεί ότι το “άνοιγμα” του Φακέλου της Κύπρου και ο καταλογισμός ευθυνών που θα προέκυπταν, αποτέλεσε συνηθισμένη πολιτική απειλή για τον Ανδρέα Παπανδρέου κατά της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για όλη την διετία 1987-1988./

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η χούντα ήρθε το 1974. Τότε εγκατέστησε ο Ρότσιλντ τα τρωκτικά που θα οδηγούσαν την Ελλάδα εδώ που είναι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...