Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Οι πρώτες δηλώσεις του «υπερκομματικού» ΚΑΠΡΑΛΟΥ


Αγαπητοί φίλοι,

Η αποστολή μας είναι δύσκολη. Ο Ελληνικός Αθλητισμός τα τελευταία χρόνια περνάει κρίση. Θεωρώ όμως, πως με μεθοδική και ομαδική δουλειά θα οδηγηθούμε στα θετικά αποτελέσματα που όλοι αποζητούμε. Ζητώ από όλους να παράγουμε έργο με υπευθυνότητα και απόλυτη συναίσθηση των μεγάλων ευθυνών μας. Είναι υποχρέωσή μας να πετύχουμε. Μπροστά μας έχουμε μία τετραετία σκληρής δουλειάς, για το καλό του Ελληνικού Αθλητισμού.

Οι άμεσοι στόχοι μας στο καθαρά αθλητικό κομμάτι είναι:

1. Η σωστή προετοιμασία των αθλητών μας, προκειμένου να διεκδικήσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Βανκούβερ, αλλά και στους Μεσογειακούς στην Πεσκάρα.

2. Η εξασφάλιση της επιστημονικής υποστήριξης στην προετοιμασία των αθλητών μας, ώστε να μην επαναληφθούν τα θλιβερά κρούσματα doping που τόσο ταλαιπώρησαν και ντρόπιασαν την ελληνική αθλητική κοινότητα. Θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση και το σύνθημα "καθαρός αθλητισμός" θα γίνει σημαία μας.

3. Σε ό,τι αφορά την οικονομική υποστήριξη της προετοιμασίας των αθλητών, παράλληλα με την επιχορήγηση του κράτους, θα πρέπει να αναζητήσουμε από τον ιδιωτικό τομέα χορηγίες και δωρεές ώστε να εξασφαλισθούν όλα τα απαιτούμενα μέσα στήριξης στην κοινή μας προσπάθεια.

Επιπλέον, θα πρέπει να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας με το αθλητικό κίνημα, Ολυμπιονίκες αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, προπονητές, επιστήμονες, όλοι οι ανιδιοτελείς αθλητικοί παράγοντες, που θα θελήσουν να προσφέρουν εθελοντικά για το καλύτερο αύριο του αθλητισμού, θα είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στο έργο μας. Όλοι αυτοί δηλαδή που θα θέλουν να προσφέρουν και όχι να πάρουν από τον αθλητισμό. Και είμαι βέβαιος ότι είναι πολλοί.

Στο παιδαγωγικό κομμάτι, η ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της ΔΟΑ στη διαπαιδαγώγηση της νεότερης γενιάς είναι σημαντικός στόχος μας, προκειμένου να έλθει η κοινωνία μας πιο κοντά στον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Έχουμε να δώσουμε μάχη κατά της βίας και της χυδαιολογίας, αυτών των θλιβερών φαινόμενων των καιρών μας, μια μάχη που είχε ξεκινήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Τζήκας. Αυτή τη μάχη μπορεί να την έχασε η γενιά μας, πρέπει όμως να την κερδίσει οπωσδήποτε η γενιά των παιδιών μας.

Συνοπτικά σας ανέφερα τους στόχους που από αύριο κιόλας θα θέσουμε σε προτεραιότητα. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι δεν πρόκειται για "κούφιες εξαγγελίες" ενός νεοεκλεγμένου Προέδρου. Είναι κοινές αλήθειες που απευθύνονται σε ανθρώπους που, χωρίς ιδιοτέλεια, υπηρετούν τον Αθλητισμό και πιστεύουν στο παρόν και το μέλλον του. Είναι αλήθειες που απευθύνονται σε όλους αυτούς που πιστεύουν στον υψηλό αθλητισμό, που με τόσο κόπο κα τη συμμετοχή όλων, χτίσαμε το 2004.

Χρειάζεται όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά με πρόγραμμα και όραμα, ώστε να δώσουμε στην κοινωνία μας ελπίδα και ιδανικά, που σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα έχει ανάγκη».

Πάντως η δικομματική διακυβέρνηση άρχισε. Ακόμα δεν «αρχίσαμε» και πιάσαμε τα «παραμύθια» και τα τετριμμένα. Μια ζωή τα ίδια λένε, λες και τα αντιγράφουν. Κάθε φορά οι «ανιδιοτελείς» «εθελοντές» του αθλητισμού και της κονόμας, του ντοπαρίσματος, των μάνατζερ, των πάσης φύσεως σαλταδόρων αγωνιζομένων για το «καλό» του αθλητισμού και του θαψίματος της «αντίπαλης» συμμορίας. Της ολυμπιο-κόλα-πεπσις και της μίζας. Των αθλητών «τεράτων» και της διεθνούς ξεφτίλας.

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή για την εκλογή προέδρου για τη θητεία 2009-2013. Όλα εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε. Για περίπου δύο ώρες η συζήτηση αφορούσε την αποχώρηση από την αίθουσα των εκπροσώπων του μπάντμιντον και του κέρλινγκ. Η μεν πρώτη ομοσπονδία είχε εκπρόσωπο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ και έχει ασυμβίβαστο, η δε δεύτερη ομοσπονδία δεν έχει αγωνιστική δράση και συνεπώς δικαίωμα ψήφου.

Ο κ. Κυριακού αποχώρησε μετά την ήττα. «Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο. Έφυγα από τη διαδικασία γιατί έχω ένα ταξίδι να κάνω. Στη ζωή υπάρχει νίκη και ήττα, εγώ γεύτηκα και τα δύο. Ο ελληνικός αθλητισμός θα εξακολουθεί να υπάρχει και χωρίς τον Κυριακού. Φεύγω αφήνοντας μία προίκα εννέα εκατομμυρίων ευρώ ενώ παρέλαβα την ΕΟΕ με 126.000 ευρώ», δήλωσε πικραμένος ο Μίνωας Κυριακού, ενώ στην έξοδο της ΕΟΕ μονολόγησε: «Ήμαρτον με αυτά που γίνονται…»

http://greek-olympics.blogspot.com/2009/02/18-11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...