Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Άρχισε η δικη για το ΠΑΠΟΥΤΣΙ στον ΜΠΟΥΣ


Άρχισε στις 06:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Κύπρου) σήμερα Πέμπτη η δίκη του Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, του Ιρακινού δημοσιογράφου ο οποίος πέταξε τα παπούτσια του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Ου. Μπους. Η υπεράσπιση αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν παραβίασε κανένα νόμο.

Ο αλ Ζαΐντι κέρδισε παγκόσμια φήμη όταν τα παπούτσια του πέρασαν... σφυρίζοντας ξυστά πάνω από το κεφάλι του πρώην προέδρου Μπους, την 14η Δεκεμβρίου, ενώ ο απερχόμενος ηγέτης των ΗΠΑ έκανε την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή του στο Ιράκ.

Ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών εάν κριθεί ένοχος της κατηγορίας για επίθεση εναντίον ξένου ηγέτη, που του απήγγειλαν εισαγγελείς για την θεαματική του χειρονομία--η οποία έτυχε ευρείας δημοσιότητας στον Αραβικό κόσμο.

Η νομική ομάδα υπεράσπισης του Ζαΐντι θα ζητήσει να απορριφθεί η κατηγορία σε βάρος του 30χρονου δημοσιογράφου, ο οποίος εργάζεται για το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Baghdadia, και να απελευθερωθεί άμεσα.
"Συναντήσαμε τον Μουντάζερ την Τετάρτη και του εξηγήσαμε τη γραμμή της υπεράσπισης", δήλωσε ο δικηγόρος Ντίγια αλ Σαάντι στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά από ωριαία συνάντηση με τον πάντα προφυλακισμένο Ιρακινό δημοσιογράφο.
"Ήταν αισιόδοξος και έτοιμος να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου, διότι πιστεύει ότι αυτό που έκανε ήταν σωστό και δίκαιο. Ελπίζει ότι θα απελευθερωθεί διότι δεν προσπάθησε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο Μπους κι απλώς εξέφραζε την γνώμη του".

Η δίκη λαμβάνει χώρα στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας και βρίσκεται κοντά στην Πράσινη Ζώνη.

Τα παπούτσια του δημοσιογράφου δε θα παρουσιαστούν ως πειστήριο στην δίκη, διότι στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας τα έκοψαν και τα άνοιξαν για να διακριβώσουν εάν περιείχαν εκρηκτικά αφού τα πέταξε.

http://www.sigmalive.com

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου που πέταξε παπούτσια στον Μπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...