Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

100 προσγειώσεις - απογειώσεις κάθε ημέρα στην Αττική


Με 1.300 έως 2.500 ευρώ την ώρα, το ελικόπτερο ως μέσο μεταφοράς είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου επιθυμεί να μετακινηθεί γρήγορα!
Τα ιδιωτικά ελικόπτερα ή αεροταξί, είναι ένα μέσο που κερδίζει όλο και περισσότερους πελάτες. Η διαδικασία ναύλωσης είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος καλεί την εταιρεία ελικοπτέρων και έπειτα από το τηλεφώνημα απαιτείται μόνο μισή ώρα για την απογείωση. Η εξόφληση μπορεί να γίνει επί τόπου, αρκεί ο πελάτης να διαθέτει πιστωτική κάρτα.

Εύκολη διαδικασία

Το αεροταξί άρχισε να έχει ζήτηση λίγο μετά το 1992, όταν απελευθερώθηκαν οι αερομεταφορές και δημιουργήθηκαν ιδιωτικές εταιρείες που προσέφεραν υπηρεσίες αντίστοιχες της Ολυμπιακής. Σήμερα οι μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο είναι η Οlympic Αviation, η Ιnterjet και η Αir Lift (με ελικόπτερο της οποίας είχε πραγματοποιηθεί η προηγούμενη απόδραση Παλαιοκώστα το 2006).
Η Ιnterjet, άρχισε να λειτουργεί το 1989 ως Τμήμα Ελικοπτέρων της εταιρείας Ιντεραμέρικαν, εκτελώντας αποκλειστικά μεταφορές ασφαλισμένων ασθενών τότε. Το 1992 η εταιρεία απέκτησε την άδεια αερομεταφορέα και τεχνικής εκμετάλλευσης και σήμερα διαθέτει τέσσερα δικινητήρια ελικόπτερα.

Μποτιλιάρισμα στον αέρα

Τον περασμένο Αύγουστο το σύνολο προσγειώσεων-απογειώσεων στην Αττική ξεπερνούσε τις 100 ανά ημέρα. Αν υπολογίσει κανείς και τα ιδιωτικά ελικόπτερα που απογειώνονται σε ιδιωτικά ελικοδρόμια ή σε ελεύθερους χώρους, μπορούμε να μιλάμε για μποτιλιάρισμα στον αέρα. Δημοφιλέστεροι προορισμοί, το Πόρτο Χέλι, η Μύκονος, η Πάτμος, η Σαντορίνη και η Ελούντα.
Οι περισσότερες πτήσεις στον Νομό Αττικής είναι από τον Άγιο Στέφανο ή το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου υπάρχουν ελικοδρόμια, μέχρι τον «Αστέρα» ή τον Άγιο Κοσμά, το Μαρούσι και το Ανατολικό Αεροδρόμιο.

Κατά τα αλλά είμαστε ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ έχουμε οικονομική κρίση, ανασφάλεια, ανεργία, οι λίγοι «ξεσκίζουν», και οι πολλοί να «σφίξουν» το ζωνάρι και άλλο. Οι χτεσινοί «πεινάλες» του συστήματος, σημερινοί «ελικοπτεράτοι». Όλοι οι «καλοί» δεξιοί ξε-δεξιοί, χωράνε στον βόθρο που λεγετε ΕΛΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...