Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΘΑ ΠΟΥΜΕ την ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΡΗΣΗ; (Τέρμα τα δίφραγκα;)


Τον κίνδυνο να γίνει η Ανατολική Ευρώπη ένα απέραντο… νεκροταφείο κεφαλαίων των ευρωπαϊκών τραπεζών αντιμετωπίζουν πλέον ως πιθανό ενδεχόμενο στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι… σειρήνες του συναγερμού ακούγονται και στην Αθήνα, όπου η κυβέρνηση, κατόπιν πιεστικής προτροπής από την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισε να λάβει πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, για να ενισχυθούν οι άμυνες έναντι της απειλής ενός βαλκανικού «ντόμινο» επισφαλειών. Η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει γενική απαγόρευση διανομής μερισμάτων στις τράπεζες που λαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις, αλλά και απαγόρευση αγοράς ιδίων μετοχών αποτελεί, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ένα πρόσθετο μέτρο θωράκισης της κεφαλαιακής επάρκειας, που προτάθηκε εσπευσμένα και πιεστικά από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς βλέπει να σωρεύονται απειλητικά νέφη στις αγορές των Βαλκανίων. Πριν από λίγες ημέρες, η κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας, χώρας-παραδείσου για την επέκταση των μεγάλων ελληνικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να χρειασθεί τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα κάλυψης των δανειακών της αναγκών. Συνολικά, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πρέπει να χρηματοδοτήσουν φέτος παλαιά χρέη ύψους 400 δις. δολ., αλλά με την «άπνοια» που επικρατεί στις αγορές θεωρείται απίθανο να επιτύχουν το στόχο τους. Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δηλώσει ότι τα κεφάλαιά του εξαντλούνται και θα χρειασθεί νέες «ενέσεις» από τις μεγάλες χώρες της Δύσης για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πολλών κρατών για βοήθεια, με πρώτες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για τις τράπεζες!

Σχέδιο αποφυγής του… «Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν»!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ….Αυτά παθαίνουμε…..όταν τα μυαλά μας….. είναι….στα κάγκελα….κρεμασμένα!!!!!!

Τρέξτε τώρα πολιτοφύλακες….. και…πατριώτες…πολιτικοί μας….τζαλγκιτζήδες της παραφροσύνης…..να σώσετε…την…Πατρίδα!!!!
Αφορμή, επιζητούσαν…για να μας την…φέρουν!!!!!!
Περνάμε και δύσκολες μέρες, έχουμε και διαλυμένο….κράτος…
Και «ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕ ΤΡΙΣ ΑΠΑΡΝΗΘΑΣΤΩΝ ΜΟΙ»
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ!!!!!!!

Οι καλά αμειβόμενοι, ντόπιοι «τηλεαστέρες», οι ακροδεξιοί διχαστικοί αμετανόητοι εκδότες, οι ανεγκέφαλοι υπερπατριώτες, οι «όπου φυσάει ο άνεμος πολιτικοί της Θράκης» όπως πάντοτε συμβαίνει στο απερίσκεπτο ρεμπέτ-ασκέρ του ερμαφρόδιτου πατριωτισμού των συμφερόντων, παίξανε άριστα το βρώμικο μεθοδευμένο παιχνίδι των αφεντικών τους, σε ότι αφορά την λειτουργία της Τουρκικής Τράπεζας,
«T.C. ZIRAAT BANCASI A.S».
Οι κατσιασμένες τραγικές φιγούρες, τα πάντα γύρω τους τα βλέπουν εχθρικά, με τις θεωρίες και τις ιδεολογίες τους, και την πατρίδα διακωμωδούν και την ευτελίζουν, περιφέροντας από παράθυρο σε παράθυρο, την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, και την ταπεινώνουν.
Αλλοίμονο αν αυτές τις μέρες η κοινωνία της Κομοτηνής δεν αντιδρούσε ψύχραιμα, και έμεινε αδιάφορη στις σχεδιασμένες προβοκάτσιες, των αμετανόητων ακροδεξιών προβοκατόρων. Ο αγώνας για τον εκδημοκρατισμό της περιοχής μας είναι μακρύς και δύσκολος, Venceremos!!!!! Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

EMILIO SALVATORE


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19-2-2009»

Ζητάει προστασία των μειονοτικών ομάδων στην Ελλάδα

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ

Επικριτικός, για την εμμονή των ελληνικών αρχών να μην αναγνωρίζουν το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και της δημιουργίας Ενώσεων σε μειονοτικές ομάδες που ζουν στη χώρα, εμφανίζεται ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ, σε έκθεσή του, για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα, η οποία πρόκειται σήμερα να δοθεί στη δημοσιότητα. Υποστηρίζοντας ότι απαιτούνται περισσότερα και πιο αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των μειονοτήτων στην Ελλάδα, ο επίτροπος βάζει, εμμέσως πλην σαφώς, θέμα αναγνώρισης των δικαιωμάτων κι άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα, πλην της μουσουλμανικής που, κατά την πάγια θέση της χώρας μας, είναι η μόνη αναγνωρισμένη μειονότητα, στο ελληνικό έδαφος, με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης. Ο κ. Χάμαρμπεργκ, ωστόσο, υποστηρίζει στην έκθεσή του ότι θα πρέπει να υπάρξει μια άλλου είδους προσέγγιση, με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά «στάνταρ», για την προστασία των μειονοτικών ομάδων. Παρ' όλο δε που οι ελληνικές απόψεις, όπως αυτές διατυπώνονται, ως απάντηση, στην έκθεση του επιτρόπου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναγνώρισης άλλης, πλην της μουσουλμανικής, μειονότητας στην Ελλάδα, ο επίτροπος «καλεί μετ' επιτάσεως τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους, με σκοπό να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα μέλη εκείνα των μειονοτήτων που την έχασαν παράνομα, με βάση το άρθρο 19 του Ελληνικού Κώδικα Ιθαγένειας». Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι για όσα από τα μέλη αυτών των μειονοτήτων, που δεν κατονομάζει, έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και βρίσκονται στο εξωτερικό, θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο να δοθεί πάλι, σ' αυτούς ή στους επιγόνους τους, η ελληνική ιθαγένεια, με την καταβολή της δέουσας αποζημίωσης. Ανήσυχος, τέλος, εμφανίζεται ο κ. Χάμαρμπεργκ για την εφαρμογή του νόμου της σαρίας, που αφορά οικογενειακά και κληρονομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, από τους μουφτήδες που διορίζονται από το ελληνικό κράτος. «Δεδομένου ότι υπάρχει μη συμβατότητα μεταξύ αυτής της πρακτικής και των ευρωπαϊκών και διεθνών κανόνων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι αναγκαίο να εκσυγχρονιστεί αυτή η πρακτική και να ενδυναμωθεί ο έλεγχος, από τα εγχώρια δικαστήρια των δικαστικών αποφάσεων των μουφτήδων», καταλήγει ο επίτροπος.

Για την αντιγραφή της είδησης του κ. Νίκου Ρούση από την «ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
EMILIO SALVATORE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...