Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ξαναφέρτε και την Μακρόνησο να «τελειώνουμε»



Η κυβερνητική εξαγγελία για υποχρεωτική δήλωση των στοιχείων των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων που προωθείται μάλιστα σε νομοθετικό επίπεδο, αποτελεί μια ρύθμιση που η εφαρμογή της θα επηρεάσει αρνητικά την σχετική αγορά, σε βαθμό να προκαλεί στρεβλώσεις που παραβιάζουν την ενιαία εφαρμογή του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου για τις κινητές επικοινωνίες. Αυτού του είδους τα μέτρα δεν είναι ανεκτό πλέον να λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να θεσπίζονται στο πλαίσιο του άρθρου 95 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όπως έγινε και με τη θέσπιση της Οδηγίας 2006/24 για την τήρηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για το σκοπό της καταπολέμησης του εγκλήματος. Η Οδηγία αυτή συζητήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενόψει της σοβαρότητας του μέτρου που επιβάλλει τοποθετήθηκαν όλοι οι θεσμικοί φορείς (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συμβούλιο ΕΕ, Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων) πριν θεσπιστεί. Η θέσπιση "αυτοσχεδιαστικών" μέτρων όπως αυτό που προωθεί η κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ευρωπαϊκή κοινοτική νομοθεσία, είναι βέβαιο ότι θα έχει την τύχη της νομοθεσίας για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στα net cafe και της νομοθεσίας για τον βασικό μέτοχο. Μόνο που τώρα έχουμε νωπή την σχετική εμπειρία. Έχουμε επίσης θεσμούς στην Ελλάδα που μπορούν να λάβουν θέση και να εξηγήσουν ότι η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση είναι λάθος. Υπάρχει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που οφείλει να λάβει θέση σε αυτό το θέμα, ως Εθνική Ρυθμιστική Αρχή του κοινοτικού δικαίου. Υπάρχει επίσης η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.2472/1997 "γνωμοδοτεί πριν από κάθε ρύθμιση" που έχει επιπτώσεις στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αναμένεται λοιπόν η τοποθέτηση των θεσμικών φορέων που είναι αρμόδιοι για τον τομέα αυτόν.

ΠΗΓΗ: E-Lawyer

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/

Ουρές χιλιομέτρων θα δημιουργηθούν έξω από τα καταστήματα που πωλούν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, αν η κυβέρνηση περάσει νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί την ανωνυμία των καρτοκινητών. Η εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με τη θέσπιση νέων ρυθμίσεων παραπέμπει σε προσπάθεια να βάλει κανείς την οδοντόκρεμα πίσω στο σωληνάριο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, στη χώρα μας σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 18 εκατ. συνδέσεις, από τις οποίες τα 2/3 είναι καρτοκινητές. Η συντριπτική πλειονότητά τους έχει ενεργοποιηθεί τηλεφωνικώς, με τον συνδρομητή να μη δίνει κανένα στοιχείο ταυτότητας ή να δίνει κυριολεκτικά ό,τι... του κατεβεί στο κεφάλι. Στελέχη των εταιρειών επισημαίνουν πως η ενεργοποίηση των καρτοκινητών συνδέσεων γίνεται πλέον βάσει του νόμου 3471 του 2006, που σαφώς προβλέπει τη μη καταχώριση των στοιχείων του συνδρομητή.

Ταλαιπωρία για 12 εκατ. καρτο-συνδρομητές

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις για τα καρτοκινητά

Επικήρυξαν τα καρτοκινητά

Νομοθετική πρωτοβουλία για τα καρτοκινητά δρομολογεί η κυβέρνηση

Αντιδράσεις για την άρση της ανωνυμίας των καρτοκινητών

Αυτοί ρε παιδί μου κάνουν ότι μπορούν για να επιβεβαιώνουν καθημερινώς την ασχετοσύνη τους περί διακυβέρνησης. ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ το μετάλλιο της ………Θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή του ασύρματου. Ξέχασαν ότι ο κόσμος εξελίσσεται και είναι πολύ «μικροί» για να σταματήσουν ορισμένα «πράγματα» χρησιμοποιώντας την λογική του πονάει πόδι κόβει κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...