Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η μεγάλη ..γκάφα του Γκορμπατσόφ.


Σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές έκαναν πραξικόπημα ενάντια Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πριν από 20 χρόνια, και η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε αμέσως μετά. Άγνωστα έγγραφα, τα οποία έχει λάβει το SPIEGEL, δείχνουν πόσο απελπισμένος ήταν ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης και πόσο πάλεψε να διατηρήσει την εξουσία, και πως παρακάλεσε τη Γερμανία να του δώσει χρήματα για να σώσει τη χώρα του.

Ο Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, η σύζυγός του και οι στενότεροι έμπιστοι συνεργάτες του είχαν επιζήσει από την απόπειρα πραξικοπήματος από την KGB.

Η στρατιωτική ηγεσία και ο υπουργός Εσωτερικών, Επέστρεψαν στη Μόσχα από τους κατ 'οίκον περιορισμό στο σπίτι διακοπών του Γκορμπατσόφ στο θέρετρο της Κριμαίας. Το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα στις 2:15 π.μ., τοπική ώρα, στις 22 Αυγούστου 1991.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, περίπου 60.000 άνθρωποι ήταν μπροστά στον ρωσικό Λευκό Οίκο, την κοινοβουλευτική έδρα της Ρωσικής Σοβιετικής Δημοκρατίας, η οποία είχε γίνει το προπύργιο των υποστηρικτών του Γκορμπατσόφ. Όταν άκουσαν στο ραδιόφωνο ότι είχε αφεθεί ελεύθερος από τον κατ 'οίκον περιορισμό στη χερσόνησο της Κριμαίας, επευφημούσαν και φώναζαν "Ο Πρόεδρος, ο Πρόεδρος,« και περίμεναν την εμφάνιση του.

Αλλά ο Γκορμπατσόφ, φοβούμενος ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους δεν τόλμησε να πάει κατευθείαν στο «Λευκό Οίκο», στους συγκεντρωμένους , και να γιορτάσει την ήττα των συνωμοτών, με τους υποστηρικτές του, αλλά αντιθέτως διέταξε τον οδηγό του να τον πάει στην dacha του. Πέρασε το υπόλοιπο της νύχτας στο σπίτι, και ..πήγε να εργαστεί στο Κρεμλίνο το επόμενο πρωί.

Με τα σημερινά δεδομένα, ήταν μία γκάφα πέρα ​​από κάθε σύγκριση. Υπάρχει μια στιγμή, που μια απόφαση κρίνει τα… πάντα . Ο ηγέτης του Κρεμλίνου έκανε ό, τι κάνουν πολλοί συνταξιούχοι πολιτικοί: Κοίταξε την «φήμη» του και μόνο.

Το άγχος τις ημέρες εκείνες όταν η Σοβιετική Ένωση έφτανε στο τέλος της μετά από περίπου 69 χρόνια ύπαρξης, ήταν μάλλον πάρα πολύ για τον Gorbachev, να το χειριστεί. Δεν ήταν αυτός επικεφαλής του Κρεμλίνου, αλλά ο πρώην προστατευόμενος του Μπόρις Γέλτσιν, που τώρα λάμπει ως το νέο πολιτικό αστέρι στη Μόσχα. Αμέσως μετά το πραξικόπημα, ο Γιέλτσιν απαγόρευσε όλες τις δραστηριότητες του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του οποίου ο Γκορμπατσόφ ήταν ο γενικός γραμματέας μέχρι τότε. Και επειδή το κίνημα απόσχισης από τις μη ρωσικές δημοκρατίες Σοβιετική συνέχιζε, ο Γκορμπατσόφ έγινε πρόεδρος χωρίς κράτος. Σύντομα η μόνη δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης θα είναι η Ρωσία, η οποία Γκορμπατσόφ δεν είχε πλέον τον έλεγχο.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν κάτι που ο Γκορμπατσόφ προτιμά να μην μιλήσει: ότι οδήγησε στην πράξη από τις εξελίξεις στο θάνατο το σοβιετικό κράτος και ότι έχασε συχνά τον έλεγχο στο.. χάος. Δείχνουν επίσης ότι ήταν διπρόσωπος σε αντίθεση με τις δηλώσεις του. Με άλλα λόγια; ΠΙΤΣΑ…ΧΑΤ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Μυστικά έγγραφα αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...