Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αλωνίζουν οι τούρκοι εμπρηστές, στην ..Θράκη ..τους.


Με μεγάλη πυρκαγιά βρίσκονται αντιμέτωπες οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή Λευκίμη του Έβρου (100 χλμ. βόρεια από την Αλεξανδρούπολη), όπου λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης η ΠΑ αναγκάστηκε να διατάξει την εκκένωση μονάδας. Πρόκειται για την τρίτη φωτιά που ξεσπά στην περιοχή μέσα σε δύο ημέρες, μετά τις δύο "ύποπτες" με χρονική συνέχεια πυρκαγιές που ξέσπασαν χτές σε δυο διαφορετικά σημεία κοντά στην Αλεξανδρούπολη και οι οποίες κατασβέστηκαν.

Ποιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η εκκένωση του 1ου Σταθμού Αναφοράς (ΣΑ) της ΠΑ η οποία περιελάμβανε τόσο την άμεση αποχώρηση των 24 ατόμων που επάνδρωναν τον σταθμό όσο και των υλικών του Σταθμού. Από το ΓΕΕΘΑ διατάχθηκε άμεσα η εφαρμογή του σχεδίου Δευκαλίων η οποία προβλέπει την άμεση εμπλοκή δυνάμεων από τις ΕΔ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Οι σταθμοί αναφοράς της ΠΑ έχουν ραντάρ MBDR-90 με εμβέλεια 100 χλμ. έντεκα εκ των οποίων αγοράστηκαν την περίοδο 1991-1992. Η ανάπτυξη των ΣΑ της ΠΑ ξεκινά από την Κάρπαθο μέχρι τον Έβρο και ως σκοπό έχει την κάλυψη των κενών στο δίκτυο αεράμυνας των κύριων μονάδων αεράμυνας ΚΕΠ και ΜΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...