Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο…..Λοβέρδος τώρα ζητεί και τους όρχεις μας . Να τους δώσουμε για να τους ... κάνει..χρήση


Με περίπου 40 αιτήσεις εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ανά χείρας θα προσέλθει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αύριο το μεσημέρι στη Βουλή!

Ο υπουργός Υγείας θα μοιράσει τις αιτήσεις στους συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς και στον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη διάδοση του μηνύματος της αξίας της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος όπως και οι υφυπουργοί κκ. Μιχάλης Τιμοσίδης, Χρήστος Αηδόνης, Μάρκος Μπόλαρης και οι γενικοί γραμματείς κκ Αντώνης Δημόπουλος, Νίκος Πολύζος, Γιώργος Κατριβάνος έχουν ήδη εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών του ΕΟΜ.

Σήμερα οι δότες οργάνων στην χώρα μας δεν ξεπερνούν τους 7 ανά 1.000.000 πληθυσμού, ενώ για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών απαιτούνται τουλάχιστον 25 δότες. Αυτό το έλλειμμα φιλοδοξεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει με το νέο νόμο, επεκτείνοντας το βαθμό συγγένειας μεταξύ δωρητή και ασθενή και θεσμοθετώντας την εικαζόμενη συναίνεση, ότι δηλαδή όλοι θα είναι εν δυνάμει δότες, εκτός εάν δηλώσουν ρητώς εν ζωή το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...