Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τι χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις σε μια χώρα, που κυβερνάται από δοσίλογους ;



Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια. Παράλληλα προωθείται σύμπτυξη μονάδων στην... Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περικοπές στοχεύουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως
Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια . Ολόκληρο το απόρρητο σχέδιο των Γενικών Επιτελείων, με τις δραστικές μειώσεις που θα προχωρήσουν τους επόμενους μήνες, ώστε να εξοικονομηθούν ετησίως τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ φέρνει στο φως σήμερα το "Εθνος". Συγκεκριμένα καταργούνται Μεραρχίες - Μονάδες - Στρατιωτικά Αεροδρόμια και κόβονται οδοιπορικά και πλείστες άλλες παροχές.
Tο ΓΕΣ κατέληξε σε μία ουσιαστική μείωση της δομής του κατά 1 Σώμα Στρατού, 5 Μεραρχίες, 11 Ταξιαρχίες, 40 Συντάγματα και 80 Μονάδες! Η κατάργηση των παραπάνω Σχηματισμών και Μονάδων προβλέπεται να γίνει μέσα στην επόμενη τριετία, απ΄ όπου προβλέπεται να εξοικονομηθούν 62 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Tο επιστρατευόμενο προσωπικό του Στρατού Ξηράς στην περίοδο του πολέμου μειώθηκε κατά 100.000, με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση των πιστώσεων για υλικά ένδυσης και διατροφής που απαιτείται να υπάρχουν στις αποθήκες επιστράτευσης κατά 650 εκατομμύρια ευρώ στην επόμενη τριετία. Τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια ευρώ εξοικονομούνται ετησίως από τις οργανωτικές μεταβολές που αποφασίστηκαν στην Πολεμική Αεροπορία και είναι ήδη σε εξέλιξη. Αυτές κινούνται σε έξι κατευθύνσεις:

  • Μετασχηματισμός τριών Σμηναρχιών Μάχης σε Αεροπορικά Αποσπάσματα. Της 132 ΣΜ στο Αγρίνιο, της 134 ΣΜ στη Σαντορίνη και της 138 ΣΜ στο Τυμπάκι της Κρήτης.
  • Μετασχηματισμός των Αεροπορικών Αποσπασμάτων Ιωαννίνων και Κοζάνης σε Μετεωρολογικούς Σταθμούς και κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ποτίδαιας.
  • Κατάργηση των Προωθημένων Εφοδιαστικών Κέντρων (ΠΕΚ) στον Aραξο, στο Τυμπάκι και στον Βόλο.

Η εξοικονόμηση από τις παραπάνω μεταβολές εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2,1 εκατ. €.

Επίσης η Πολεμική Αεροπορία προχωράει:

  • Στην ένταξη όλων των αεροσκαφών F-16 Block 30 στην 330Μοίρα στην 111ΠΜ/Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και αναστολή λειτουργίας της 346Μ με έδρα την 110ΠΜ στη Λάρισα.
  • Στον σχεδιασμό μετακίνησης της 383 ΜΕΕΑ των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 από την 113ΠΜ/Αεροδρόμιο Μακεδονίας στην 112ΠΜ/Αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Η εξοικονόμηση από τις δύο αυτές μεταβολές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. €.

Πολεμικό Ναυτικό: Ψαλίδι 15% στον προϋπολογισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...