Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τι μέλλει γενέσθαι από τους προδότες;


Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών σε σχέση με την ευρωζώνη και την κρίση χρέους που χτυπάει τις χώρες του Νότου. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, είναι μία άμεση αντίδραση από την ελληνική πλευρά, καθώς και μία κατεπείγουσα επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις Βρυξέλλες που είναι και το κέντρο αποφάσεων για την ευρωζώνη.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τον εντολέα υπουργό Οικονομικών, ανθελληνικών κέντρων Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι το ενδεχόμενο η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα να τιναχτεί εκ των πραγμάτων στον αέρα.

Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται κάτι παραπάνω από προφανές ότι η Ελλάδα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με «ξαφνικό θάνατο», που ασφαλώς δεν θα τον υποστούν τα ρεμάλια που μας κυβερνούν .

Οι αγορές δεν αντέδρασαν όσο καλά αναμενόταν στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου παραδέχθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι παρότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελεί σταθμό για τη διαχείριση της κρίσης χρέους, «έχουμε κάποιες δυσκολίες στο να επικοινωνήσουμε τη συμφωνία στις αγορές».

«Δεν πείστηκαν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»

«Οι επενδυτές δείχνουν να μην έχουν πεισθεί ότι το χρέος της Ελλάδας θα μπει σε βιώσιμη τροχιά. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι το σωστό συμπέρασμα», ανέφερε για τη χώρα μας ο Όλι Ρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...