Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Τα αρπακτικά- βολευτές δεν χορταίνουν ποτέ.



Την ίδια ώρα που η ανεργία σπάει κάθε ρεκόρ αφού ένας στους δύο μένει έξω από την αγορά εργασίας, και περικόπτονται μισθοί και επιδόματα, περίπου 50% ,οι πρώην βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά επιπλέον γαμισιάτικα να εισπράξουν και επιμένουν στην απαίτησή τους, και μάλιστα το Ελεγκτικό Συνέδριο τους δικαιώνει με πρόσφατη απόφαση του, καθώς φαίνεται πως είναι σύννομο. Τα αναδρομικά που πήραν οι πρώην βουλευτές που είχαν κάνει προσφυγή για την πενταετία 2003-2008 ανέρχονται από 130.000 μέχρι 150.000, με απόφαση που είχε υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών ο ανεκδιήγητος Αλογοσκούφης. Τώρα ξαναεπανέρχονται και ζητούν να πληρωθούν, και για την …βαζελίνη.

Και ενώ έγινε ..πάταγος και ζητηθήκαν στην βουλή τα ονόματα των ξεφτιλισμένων, Επικαλούμενος τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ο υπουργός Χάρης Καστανίδης, δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα ονόματα όσων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους. Αυτό, όπως επισημαίνεται , μπορεί να στοχοποιεί άδικα συνταξιούχους βουλευτές, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα εκείνων που διεκδικούν χρήματα αναδρομικά.

"Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων", αναφέρει στο απαντητικό έγγραφο του ο Χάρης Καστανίδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι "έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα, είτε στην Ολομέλεια".

Από πότε ρε τα λεφτά μας που τα ξεσκίζεται έγιναν « ευαίσθητα προσωπικα δεδομένα» των αρπακτικών;

Για να καταλάβουμε γιατί μέγεθος μιλάμε, έχει αναφερθεί ότι τα αναδρομικά, σύμφωνα με υπολογισμούς, αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...