Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Οι χρεοκοπημένοι, δεν… χρεοκοπούν.



Ε

Όλα τα κατωτέρω είναι γελοιότητες. Η χρεοκοπία είναι.. εντός των.. τειχών. Απλά, εάν δεν πάρουν τον ..ΟΣΕ ,την ΔΕΗ την ΟΥΛΕΝ και άλλα πρώτης ανάγκης, δεν θα επισημοποιηθεί τίποτα. Εξάλλου υπάρχει και ο φόβος του ντόμινο για τα ισπανικά και πορτογαλικά ομόλογα ,και εκεί θα κλάψουν ..μανούλες. Μόνο οι ισπανικές τράπεζες έχουν αγοράσει πάνω απο110.000.000.000 πορτογαλικά ….χαρτιά.

Το ευρώ στην ουσία όπως το ξέραμε έχει τελειώσει .Εάν αντέξει μέχρι το 2015 θα είναι….θαύμα.

Αναστάτωση προκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής στις αγορές, η είδηση του Bloomberg, περί προετοιμασίας της Γερμανίας για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, αναφέρονται στις πληροφορίες του άρθρου που επικαλείται μέσα στο σαββατοκύριακο ελληνική χρεοκοπία. Το δίκτυο Bloomberg κάνει λόγο για πτώση του ευρώ σε χαμηλό 6 μηνών, καθώς τα μάτια των αγορών είναι στραμμένα πάνω στην ελληνική χρεοκοπία.

Το πρακτορείο, επικαλούμενα κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας σημειώνει ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο για στήριξη των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πείσει και να πάρει την 6η δόση του δανείου.

Αυτό θα σήμαινε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας θα κατέγραφαν ζημιές της τάξης του 50%. Η διαρροή για "σχέδιο Β" έρχεται λίγες ώρες μετά τις νέες προειδοποιήσεις της Άνγκελα Μέρκελ για τήρηση των συμφωνηθέντων από τη χώρα μας.

Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg η προετοιμασία της Γερμανίας, δείχνει ότι το Βερολίνο δεν αποκλείει το μοιραίο για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...