Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Το Καστελόριζο ακυρώνει το ταξίδι …αναψυχής του …Τζεφρυ.


Δραματικές είναι οι εξελίξεις αφού ο Tzefry αποφάσισε να ματαιώσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Αθήνα από το Λονδίνο όπου βρισκόταν. Ο κ. Παπανδρέου θα μετέβαινε στις ΗΠΑ δήθεν για την σύνοδο του ΟΗΕ και αργότερα στην Ουάσινγκτον όπου θα είχε συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά η «ουσία» ήταν να συναντηθεί τυχαία με τον ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, και να γίνει η..μοιρασιά, πριν την επικίνδυνη …δευτέρα. Επειδή ζητεί εναγωνίως να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους τούρκους θεωρώντας ότι έτσι "ξορκίζει το κακό", στέλνει και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, στη Σεβίλλη να…. υποβάλει τα σέβη του στον Αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ ,και ο οποίος ασφαλώς δεν πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία όπως μπορεί να πουν, αλλά προχώρησε έχοντας το ..πράσινο φως από τον Τζέφρυ. Δηλαδή εξυφαίνεται νέα… Ίμια.

Το γελοίο επιχείρημα πως Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψη του στις ΗΠΑ. δεν πείθει κανένα. Όλα τα άλλα περί δραματικού τηλεφωνήματος που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος του μετέφερε το κλίμα δυσπιστίας που υπάρχει στους εταίρους μας, είναι για τους χαχόλους. Γράφουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε και ένα δεύτερο τηλεφώνημα σήμερα μετά τη σύνοδο του Eurogroup στην Πολωνία. Τηλεφώνησε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και φέρεται ότι του είπε πώς "υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες" στην υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. και πως νωρίτερα σε δραματικούς τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε περιγράψει ένα άσχημο κλίμα για την Ελλάδα στο Γιουρογκρουπ που συμμετείχε, ένα κλίμα δυσπιστίας, όπως το περιέγραψε. "Χρειαζόμαστε ένα αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο. Και δυστυχώς, αυτό το αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο δεν υπάρχει", είπε σε μια αποστροφή του λόγου του. Μα αυτά τα γνωρίζουν, διότι είναι προαποφασισμένα.

Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα θα καθυστερήσει . Οι δανειστές φαίνεται πως δεν πείθονται πλέον και ζητούν χειροπιαστές αποδείξεις από την ελληνική κυβέρνηση για να δώσουν το πακέτο των 8 δισ. Ευρώ. Ο Βενιζέλος το ..αγνοούσε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...