Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τραπεζίτης πρωθυπουργός σε μπατιρισμένη χώρα, είναι σαν έμπορος ναρκωτικών, διευθυντής σε κέντρο απεξάρτησης.


Είπαμε χθες, με μια φίλη μου ηθοποιό, να φάμε μια ρημαδοσαλάτα και να μιλήσουμε. Κάπου ήσυχα, στην Αγ. Βαρβάρα στο Χαλάνδρι.

Όλα ξεκίνησαν, σχεδόν, ρομαντικά. Για κανένα τέταρτο, απολαύσαμε τον πολιτισμό μιας ήσυχης ατμόσφαιρας.

Ώσπου ξαφνικά πλάκωσαν οι Απάτσι, ξεκίνησε η επέλαση του ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρος του πολιτικού μορφώματος εισήλθε φουσκωτός μεν, καμαρωτός δε, μοίρασε χαιρετούρες και προσγειώθηκε σε περίοπτη θέση, με τη συνήθη παρέα της αγέρωχης νεαρής γραμματέως.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε χοροπηδηχτός ο άρχοντας της Τσιρίδας Άδωνις, μαζί με κάτι άνδρες-αξεσουάρ της οικοσκευής του, ενώ σε ρόλο μπαγιάτικης γαρνιτούρας, κάτι σεσημασμένα σε μικροκάναλα, ακροδεξιά φρούτα. Και εγένετο Θόρυβος! Θόρυβος όμως, όχι αστεία. Να μπαίνει ο ένας, να βγαίνει ο άλλος, να γίνεται πασαρέλα μεταξύ χώρου καπνιζόντων και WC, ανά δίλεπτο και δώστου ενδιάμεσα χειροφιλήματα σε κυρίες και θερμές χειραψίες με κυρίους. Σε χαιρετούσαν ήθελες δεν ήθελες. (Ο Άδωνις δε, έκανε και κάτι σε υπόκλιση...) Στην παρέα τους -όπως πάντα- γύρω στις 10.30 και ο απαραίτητος Δήμος Βερύκιος. Ποιός του πληρώνει άραγε τόσα βαρέα και ανθυγιεινά (αυτού του κομμουνιστή ανθρώπου) να συντρώγει πεντάκις της εβδομάδος με τον Καρατζαφέρη και τους λεγεωνάριους του; Ήθελα νάξερα ποιός.

Με τη φίλη μου δεν καταφέραμε να πούμε και πάρα πολλά, γιατί αποσυντονιστήκαμε από το τρελό σούρτα φέρτα και το μπάχαλο γύρω μας. Ώσπου, ω του θαύματος, ευρωπαϊκός αέρας ανανέωσε τη βαριά ατμόσφαιρα του ιταλικού εστιατορίου. Οποία τιμή, μπήκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στο μαγαζί! Μη εκλεγμένος βέβαια, αλλά πρωθυπουργός. Μαζί και η ερίτιμος σύζυγός του και φιλικό τους ζευγάρι. Και πού κάθισε, λέτε, το εντεταλμένο όργανο με την αστεία τσαντούλα ανά χείρας; Πού επέλεξε να θρονιαστεί ο άνθρωπος που ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος διόγκωσε το χρέος και ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνέβαλε στο να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ; Εντελώς δίπλα μας.

(Ναυτία...)

Οι πλάτες μας (μπρρρ...) σχεδόν ακουμπούσαν. Συντρώγαμε με τον Τραπεζίτη-πρωθυπουργό!!! Αν έβλεπαν αυτό το θέαμα η κόρη μου κι ο γιος μου θα με αποκλήρωναν.

Και άντε πάλι ο Άδωνις να έρχεται με παρακμιακές ρεβεράντζες να υποβάλει τα σέβη του και να οι άντρες της ασφάλειας να εποπτεύουν το χώρο και να ο Καρατζαφέρης τις χαιρετούρες κι ο Βερύκιος τις κυκλωτικές...Αφήσαμε μισές τις σαλάτες, πληρώσαμε και φύγαμε άρον άρον. Έξω από το εστιατόριο κατάσταση πολιορκίας... Δεκάδες αστυνομικοί να φυλάνε όλους αυτούς, από τους οποίους θα όφειλαν να μας προφυλάξουν..

-Ξέρεις ποιά εκπομπή σου μου έλειψε; λέω στη φίλη μου.

Οι νύχτες της Ερήμου.

ΥΓ. το είχα δει κάπου στο διαδίκτυο.

Τραπεζίτης πρωθυπουργός σε μπατιρισμένη χώρα, είναι σαν έμπορος ναρκωτικών, διευθυντής σε κέντρο απεξάρτησης.

Σεμίνα Διγενή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε βλεπω σκεφτικη και λυπημενη δε βλεπεις δεν ακους ουτε μιλας......

Ανώνυμος είπε...

Subject: FW: Vote NO on Erdogan as Time magazine's Man of the Year
Ψηφίστε ΟΧΙ στην ανάδειξη του Ερντογάν ως "Προσώπου της Χρονιάς" από το περιοδικό TIME.

Πρόκειται για καλά οργανωμένη προσπάθεια των Τούρκων, παρόμοια εκείνης που είχε οργανωθεί πριν από μερικά χρόνια για την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ ως "Προσώπου του Αιώνα".

Μπορείτε να συμβάλετε στην εκστρατεία για αποτροπή της νέας προσπάθειας με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Ψηφίστε ΟΧΙ στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.time.com/time/specials/packages/article/0%2c28804%2c2098471_2098472_2098512%2c00.html

2. Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους μπορείτε και παροτρύνετέ τους να το προωθήσουν και αυτοί.

3. Διανείμετε αυτό το μήνυμα σε όσα κοινωνικά δίκτυα έχετε συμμετοχή

----- Original Message -----

Please
Vote NO on Erdogan as Time magazine's 'Man of the Year'!

You can help the campaign "Vote NO on Erdogan as Time magazine's Man of the Year," by:

1. Voting no at the following link:

http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2098471_2098472_2098512,00.html

2. Forwarding this email to your address book and asking your friends to vote NO and tell their friends to do the same

3. Sharing this email with your social networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...