Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο…ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ …έκαψε τον ..μιζαδόρο απαλλαγέα ΝΙΩΤΗ


Ο 63χρονος πρώην διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΝΙΜΤΣ ταξιαρχος ε,α Εμμαννουήλ Νιώτης, στρατιωτικός γιατρός, που συνελήφθει με ένταλμα του Ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση καθώς επίσης και τρεις ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών με συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών και 6 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας, ως συμμετέχων σε «παραδικαστικό» κύκλωμα που χορηγούσε βεβαιώσεις σε επωνύμους, ηθοποιούς και σεναριογράφους, προκειμένου να μην υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στη Νότιο Αφρική, και είχε εξαφανιστεί από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος, κάηκε από τον… ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟ τότε….. ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ .Αυτό αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του ΧΙΟΥ.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Το 2004 ,πρόεδρος της Επιτροπής Απαλλαγών στο 401 ήταν ένας ταξίαρχος και μετέπειτα στρατηγός του υγειονομικού. Σε μία συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο του στρατιωτικού ρεπορτάζ η κουβέντα ήρθε στους καλλιτέχνες και ο αξιωματικός ανέφερε το όνομα πάρα πολύ γνωστού πρωταγωνιστή τηλεοπτικού σήριαλ της εποχής, του ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ λέγοντας ότι όπου να ΄ναι με βάση την ηλικία του θα πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατό. Ο δημοσιογράφος που εργαζόταν και σε Κυριακάτικη εφημερίδα ,έγραψε ένα πολύ μικρό σχόλιο για τον πρωταγωνιστή ,αναφέροντας ότι η πατρίδα σύντομα τον καλεί. Ο τηλεοπτικός Στέφανος Χίος ,που εκείνη την εποχή έκανε εκπομπή μεσημέρι “έπιασε” το σχόλιο, πήρε ρώτησε στο ΓΕΣ κι από εκεί βλέποντας τα χαρτιά τους του είπαν ότι ο …πρωταγωνιστής, έχει απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις λόγω ασθένειας. Το μετέδωσε.

Ο ταξίαρχος που ήταν ...φαν του Στέφανου Χίου ,το άκουσε και παραξενεύτηκε. Σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να έχει περάσει τέτοιο όνομα από το νοσοκομείο και να μην έχει γίνει ντόρος. “Νοσοκόμες, γιατροί, ασθενείς, όλοι σπεύδουν να βγάλουν φωτογραφίες μ΄ όσους καλλιτέχνες περνάνε από δω. Μ΄ αυτόν θα γινόταν χαμός”, είπε στο φίλο του το δημοσιογράφο. Πήρε και κάποια τηλέφωνα σε συναδέλφους του ρώτησε, κανείς δεν θυμόταν το παραμικρό για τον συγκεκριμένο. Έτσι από περιέργεια ,έφθασε μέχρι το στρατολογικό γραφείο της Κρήτης στο οποίο ήταν εγγεγραμμένος ο ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ Του είπαν ότι έχει απαλλαγεί και ο ταξίαρχος ζήτησε να του στείλουν τα χαρτιά. Μπίνγκο! Με το που τα πήρε στο χέρι του και μετά από μία πρόχειρη έρευνα κατάλαβε ότι ήταν πλαστά.

Έτσι αποκαλύφθηκε το κύκλωμα που απάλλαξε από την στράτευση μια… στρατιά, με πάνω από 10.000 ευρώ αμοιβή, από κάθε ενδιαφερόμενο… λουφαδόρο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ιχνος μηπως ο ταξιαρχος Νιωτης εχει καμια σχεση με τον βουλευτη του πασοκ ή ειναι απλη συνεπωνυμια?

Ixnos είπε...

Το ονομα δεν ειναι συνηθισμενο, και θα το ψαξουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...