Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τα μαστίγια τα άφησαν στο …ξενοδοχείο.


Με άγριες διαθέσεις κάνουν Φύλο και φτερό από νωρίς το πρωί τον Προϋπολογισμό τα τεχνικά κλιμάκια της νταβατζιδικης  τρόικας, ενόψει της έλευσης των επικεφαλής την ερχόμενη Πέμπτη.

Τα κλιμάκια άρχισαν την εργασία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ στο τραπέζι τέθηκαν ήδη τα μέτρα που ήδη έχει ετοιμάσει η ελληνική πλευρά, αλλά και η πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού.

Την Πέμπτη αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης και αύριο έρχεται ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τσάρλς Κόλινς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σήμερα το πρωί το δωδεκαμελές «μεσαίο» κλιμάκιο της τρόικας επισκέφτηκε κρατώντας μαστίγια το υπουργείο Οικονομικών και είχε συναντήσεις με τους επιτελείς του Γιάννη Στουρνάρα. Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά είχαν χειριστεί και την τελική φάση των διαβουλεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση το Φεβρουάριο για το προδοτικό Μνημόνιο 2.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η τρόικα δεν θα διαπραγματευτεί τίποτε σε επίπεδο στόχων, εμμένοντας σε περικοπές μισθών και συντάξεων. Την Πέμπτη οι επικεφαλής θα έχουν κρίσιμο ραντεβού με τον υπάλληλο τους, και υποτιθέμενο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώπιον των οποίων θα παρουσιαστεί το πακέτο λιτότητας των 11,5 δισ. ευρώ, για την επόμενη διετία. Την Παρασκευή οι επικεφαλής (Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς) θα γίνουν δεκτοί από τον γερμανό Πρωθυπουργό…..Σαμαρά

Επίσης  δόθηκε σ τη δημοσιότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η λίστα με τις πρώτες καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών στο Δημόσιο που έχουν γίνει σαν τα μανιτάρια για να βολευτούν τα φιλαράκια, ενόψει της έλευσης της τρόικας.

Στην πρώτη «φουρνιά» των συγχωνεύσεων και «λουκέτων» συμπεριλαμβάνονται μόνο 21 φορείς ή ομάδες .. φορέων πολιτικού έιτζ , οι οποίοι αποτελούνται από 213 νομικά πρόσωπα. Από τις συγχωνεύσεις προκύπτουν 9 ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 34 νομικά πρόσωπα. Η ετήσια επιχορήγηση του κρατικού προϋπολογισμού για τους φορείς αυτούς αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Στην επίμαχη εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποσαφηνίζεται ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις μεταξύ των 5.256 αργόμισθων- εργαζομένων στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς, αλλά θα σημειωθούν μετακινήσεις προσωπικού σε  άλλες αργόμισθες  υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η λίστα με τις συγχωνεύσεις:

•Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, Helexpo συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο εθνικό φορέα εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

•Το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο φορέα.

•Το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται.

•Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών συγχωνεύεται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

•Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Αγορά Ρέντη) συγχωνεύεται με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

•Οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών συγχωνεύονται σε 14 κατά προσέγγιση αντίστοιχους των Περιφερειών.

•Οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας συγχωνεύονται σε 13, δηλαδή μια διοίκηση ανά Περιφέρεια, με την επιφύλαξη της επαρκούς εξυπηρέτησης νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

•Τα Κεφάλαια Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών συγχωνεύονται σε 1 φορέα.

•Οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων συγχωνεύονται σε 1 φορέα.
 

Η λίστα με τους οργανισμούς που καταργούνται:

• Το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών καταργείται και ενσωματώνεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

• Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού – Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομίας – Εθνική Χαρτοθήκη (ΕΚΕΠΠ – ΕΚΕΧΑΧΑΚ) καταργείται και απορροφάται από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

• Το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων και Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Έργων καταργείται και ενσωματώνεται στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

• Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καταργείται και ενσωματώνεται στο υπουργείο Τουρισμού.

• Η Ελληνική Θαλάσσια Ένωση καταργείται και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...