Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έχουν απαίτηση να πάρει μπροστά η… μηχανή ..χωρίς… μίζα. Γίνεται;


Σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με πλαστές εγγυητικές επιστολές τραπεζών, έχει ανακαλύψει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που εξετάζει, τους τελευταίους μήνες, τις παράνομες συναλλαγές υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την διαδικασία επιδοτήσεων τουριστικών μονάδων. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται να έχουν αποδεχθεί, παρατύπως τουλάχιστον, τρεις πλαστές εγγυητικές επιστολές ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ που τους παρέδωσαν υποψήφιοι «επενδυτές» προκειμένου να επιχορηγηθούν. Επιπλέον σε σειρά περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι παραβιάζονταν οι διαδικασίες προτεραιότητας για την εξέταση των σχετικών φακέλων, κάτι που θεωρείται δείγμα ότι «έπεφταν μίζες» για να δίνονται γρήγορα και ανεξέλεγκτα κοινοτικά κονδύλια στους ιδιώτες.

Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εξέτασαν τους φακέλους εκατοντάδων και έχουν ανακαλύψει σωρεία παρανομιών και παρατυπιών. Ένα από τα «πονηρά» σημεία της σχετικής διαδικασίας είναι οι εγγυητικές επιστολές -από την ίδια μάλιστα Τράπεζα- που καταθέτουν οι υποψήφιοι για να λάβουν τις επιχορηγήσεις και τις οποίες βέβαια οφείλουν να ελέγξουν και να διασταυρώσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι πριν προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες για την οικονομική ενίσχυση του έργου από τα κοινοτικά κονδύλια. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις εντοπίσθηκαν από τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, πλαστές εγγυητικές επιστολές που είχαν καταθέσει οι υποψήφιοι επενδυτές, και δεν ελέγχθηκαν από τους αρμοδίους υπαλλήλους.

Όπως έλεγαν αρμόδιοι επιθεωρητές «το σκάνδαλο στο Υπουργείο Ανάπτυξης είναι ύψους πολλών δισ. ευρώ αφού δεκάδες υπάλληλοι επί σειρά ετών λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα και τα ποσά που δίνονταν ήταν τεράστια. Στην εξέταση των φακέλων των επενδύσεων βρίσκουμε πολλά ενδεικτικά στοιχεία των παράνομων συναλλαγών αφού φαίνεται να γίνονται ανεξέλεγκτα δεκτά έγγραφα και δικαιολογητικά αμφίβολης γνησιότητας. Επιπλέον είναι προφανές ότι άλλες διαδικασίες έγκρισης επιδοτήσεων παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή "επιτάχυνση" στην διεκπεραίωση τους κι άλλοι μένουν για χρόνια στάσιμοι στα συρτάρια. Η… έρευνα ….συνεχίζεται».
Εάν δοκιμάσουν να εφαρμόσουν πραγματικό  πόθεν εσχες μέχρι όμως και στις …καθαρίστριες του υπουργείου θα χρειαστούν πολλοί …κορυδαλλοί, οπότε… άκυρο. Τώρα ανακαλύψατε την μίζα ρε ξευτίλες ; Μπορεί να γίνει τίποτα στην Ελλάδα χωρίς αυτήν;  Ούτε εισιτήρια για το …λεωφορείο δεν παίρνεις.
Οι μίζες στο ανάπτυξης είναι της τάξης δισεκατομμυρίων ευρώ, διότι παιζει το 20% επι του συνολικού κύκλου πάσης φύσεως εργασιών και υπουργικών ισολογισμών,  και όχι …φραγκοδίφραγκα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...