Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Εάν δεν φτάσουν στον …Σμπώκο, είναι …πατάτα η υπόθεση.


Ο επιχειρηματίας -συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού- που μετά από τρεις μήνες κράτησης ζήτησε να «σπάσει τη σιωπή του», και φέρεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, να έδωσε πολύ επιβαρυντικά στοιχεία, όχι μόνο για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αλλά και για άλλα πρόσωπα, τα οποία έως στιγμής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες.

Όμως οι ελβετικές αρχές απέρριψαν το αίτημα του ανακριτή κ. Μαλλή για άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού (που τελειώνει σε ...6) του σκανδάλου των εξοπλισμών.... Ο ανακριτής σύμφωνα με πληροφορίες προειδοποίησε τις ελβετικές αρχές ότι η άρνησή τους για άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού μπορεί να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο. Οι Ελβετοί απάντησαν ότι "εμείς δεν καταστρατηγούμε τους κανόνες και ο λογαριασμός αυτός δεν μπορεί να ανοίξει".
 

Η άρνηση των Ελβετών ενισχύει την εκδοχή ότι μέσα σε αυτόν τον τροφοδότη λογαριασμό υπάρχουν ονόματα και Ευρωπαίων αξιωματούχων, οπότε από μεριά Ελβετία, ο Ακης πατεί στα σίγουρα.


Κατά την 9ωρη παραμονή του στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται όχι μόνο να επιβεβαίωσε τα στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και να έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ρόλο προσώπων στη διαδρομή των «μαύρων χρημάτων» από εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και να παραδέχθηκε ότι πράγματι διαχειριζόταν, μέσω εξωχώριων (off shor) εταιρειών, χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, έως το 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε επίσης ότι γνώριζε πως τα χρήματα αυτά ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους. Φέρεται επίσης να είπε ότι μετά το 2004, τον ρόλο του ανέλαβε ο επίσης κρατούμενος για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο προσώπων, ήδη γνωστών στην ανάκριση από τις υποθέσεις των TOR M1 και των υποβρυχίων, αλλά και άλλων που δεν έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε στοιχεία συγκεκριμένου κρατικού αξιωματούχου, γνωστού στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ.

Φέρεται, ακόμη, να είπε ότι την πρώτη φορά που ήρθε στον ανακριτή δεν θέλησε να μιλήσει γιατί είχε δεχθεί λάθος συμβουλές, ενώ τώρα δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των ανακριτών, προσβλέποντας σε θετική έκβαση της αίτησης αποφυλάκισης, που έχει υποβάλει.Άκης σε Σμπώκο: «Γιάννη, φέρε πίσω τα λεφτά, εσύ δεν είσαι κλέφτης»


Γιάννης Σμπώκος: Ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στα ημερολόγια του Άκη


ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Όλο το ημερολόγιο του Άκη!

Χορός εκατομμυρίων, με έναν ΑΚΗ  να συνομιλεί με τους συγκατηγορούμενούς του για εκατομμύρια σαν να είναι… μαρουλόφυλλα!
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημείωνε τα πάντα. Και είναι τώρα, ο ίδιος του ο γραφικός χαρακτήρας που τον «καίει».
«Κάλυψε άμεσα την οφειλή σου και τα υποσχεμένα 900 000 ευρώ. Ξεκίνα τώρα με δυο-τρεις κατοσταριές και μέσα στον μήνα τον άλλο τα υπόλοιπα».
Σε αυτό το πνεύμα κινούνται οι χειρόγραφες σημειώσεις του τελειωμένου πλέον Άκη Τσοχατζόπουλου στα ημερολόγια-φωτιά που έχει στα χέρια της η ελληνική δικαιοσύνη.
Δείτε το ολόκληρο το ημερολόγιο  εδώakis-imerologioΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...