Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αττίλας 74 . Μια βρώμικη …ελληνοτουρκική ιστορία.


Καραμανλής , Μαύρος, Αβέρωφ, Κληρίδης, Μακάριος, και πολύ άλλοι πολιτικοί εκτός πολλών στρατιωτικών ορντινάντσων της Αμερικής, θα έπρεπε να διαγράφουν από την ελληνική ιστορία, αλλά ως συνήθως μερικούς αντί να τους κρεμάσουμε ,τους κάναμε και ….εθνάρχες.  
Παρασκευή, 19 του Ιουλίου, 3 τα ξημερώματα, ο σταθμός της Κυρήνειας έπιασε ένα σήμα με οδηγίες προς τους Τουρκοκύπριους. Ειδοποιήθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο, Ρότζερ Ντέιβις, που απάντησε πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης. Στις 9 το βράδυ, η Λευκωσία ειδοποίησε την Αθήνα: «Στα ανοιχτά της Κύπρου φάνηκαν τουρκικά αποβατικά». Η Αθήνα απάντησε: «Πρόκειται για άσκηση». Καθώς βράδιαζε, την Παρασκευή19 του Ιουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γρηγόριος Μπονάνος ήταν κατηγορηματικός: Δεν έπρεπε να δοθούν αφορμές στους Τούρκους. Νύχτωσε κι έκλεισε το Πεντάγωνο. Όλοι πήγαν στα σπίτια τους. Ο Μπονάνος προτίμησε τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Ώρα 4.30 το πρωί, στην Άγκυρα, ξύπνησαν τον Έλληνα πρεσβευτή, Κοσμαδόπουλο και του εξήγησαν πως, με το πραξικόπημα, παραβιάστηκε η συνταγματική τάξη στην Κύπρο και, γι’ αυτό, η Τουρκία επενέβαινε με το δικαίωμα της εγγυήτριας δύναμης. Το σχέδιο «Αττίλας» είχε ξεκινήσει. Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού αλλά και την βουβή συναίνεση των ελλήνων, εισέβαλαν νομότυπα, αφού είχε προηγηθεί το κάλεσμα τους από το βήμα των ηνωμένων εθνών από τον Μακάριο που κάλεσε τις εγγυήτριες δυνάμεις να αποκαταστήσουν την τάξη στην Κύπρο, στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη «όπου ο γραφικός και τοποθετημένος από τους αμερικανούς παράνομα προς …ηρεμία, είχε υποσχεθεί αρχικά πως θα ηγηθεί της νηοπομπής για βοήθεια στους κυπρίους, εν συνεχεία έριξε το… η Κύπρος κείται μακράν.» και είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων .

Ο φάκελος της προδοσίας δεν άνοιξε παρά τις προτροπές και υποσχέσεις διότι θα έπρεπε να στηθούν πολλές κρεμάλες, για άτομα που είναι ακόμα εν ζωή, και για αφαίρεση μερικών βαρύγδουπων ονομάτων από τα… ελληνικά κατάστιχα.



ΟΤΑΝ Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΙΩΝΙΣΤΗ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...