Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το ρώσικο δάνειο έφτασε ήδη στην Κύπρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό δάνειο των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όχι μόνο εγκρίθηκε, αλλά ήδη βρίσκεται στα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας.
Η κυβέρνηση κρατά την εξέλιξη επτασφράγιστο μυστικό, για να μην προκληθούν αντιδράσεις στους κύκλους της τρόικα και έτσι, όταν αρχίσουν από βδομάδας οι ουσιαστικές διαβουλεύσεις με την τρόϊκα, αυτές να αφορούν πλέον τα θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών και όχι τα δημόσια οικονομικά.
Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, εξηγείται και η στάση του γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Σόϊμπλε, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε πει ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου ότι η Κύπρος απέσυρε την αίτηση της για βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης.
Αυτό μάλλον αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, δηλαδή η αναθεώρηση της αίτησης από γενική, για τις τράπεζες και για τα δημοσιονομικά, σε μόνο για τις τράπεζες.
Οικονομικοί παράγοντες και αναλυτές είπαν στο Ποντίκι, ότι το ποσόν του ρωσικού δανείου μπορεί να καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες και τις ανάγκες αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων μέχρι τον Μάρτιο του 2013.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...