Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Βρείτε τα με τους τούρκους για την ΑΟΖ ….φίφτι-φίφτι


Ο αμερικανός αξιωματούχος, που μετά την Ελλάδα μεταβαίνει στην Τουρκία για συνομιλίες με την εκεί ηγεσία κυρίως συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φιλ Γκόρντον αφιέρωσε μεγάλο μέρος των συναντήσεών του στην Αθήνα και σε θέματα περιφερειακής πολιτικής, όπως την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και εμφανίστηκε αντίθετος με οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια εκ μέρους της Ελλάδος για ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) θέση που περιλαμβάνεται στο κείμενο αρχών της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά θα πάει μάλλον για …ενταφιασμό.
«Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να καταλάβουν τις περίπλοκες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και καλό θα ήταν τα όποια βήματα να γίνουν συντονισμένα. Άλλωστε, υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δηλαδή ..από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τόσο στο Αιγαίο όσο και στις περιοχές ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου στην Α.Μεσόγειο
Τώρα το εάν περιμέναμε αντίδραση από τα τσιράκια είναι άλλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...