Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ρε κόπανε δεν είναι …τροχόσπιτο. To σπίτι των ολυμπιακών αγώνων είναι ένα .


Απάντηση στον ντόρο που προκάλεσε ο γελοίος Ζακ Ρογκ με τη δήλωσή του περί επιστροφής των Αγώνων στο «σπίτι τους», επιχείρησε να δώσει ο διευθυντής επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Κώστας Ντάλτας : Συμφωνείτε με τη δήλωση του κ. Ρογκ...
στη χθεσινοβραδινή του ομιλία ότι οι αγώνες γύρισαν σπίτι τους ; Γιατί το ίδιο είχε πει και στην Αθήνα το 2004.

Μαρκ Άνταμς : Η ομιλία του ήταν πολύ ξεκάθαρη. Ναι, οι Ολυμπιακοί  πήγαν στο σπίτι τους στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο, με ένα πολύ ειδικό τρόπο, όμως τα παιχνίδια  και ο αθλητισμός ήρθαν εδώ στο σπίτι τους. Ελπίζω όλοι να το καταλαβαίνετε αυτό. 'Οπως είπε ο κ. Ρογκ, η Αγγλία είναι η γενέτειρα πολλών αθλητικών γεγονότων τον 19ου αιώνα και σε αυτό κυρίως ήταν το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε  στην ομιλία του. Πιστεύω λοιπόν ότι οι Έλληνες και οι Βρετανοί πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι  που ο αθλητισμός ήρθε στο σπίτι τους το 2004 και το 2012 αντίστοιχα.
Εκτός από κιτς σόου, και προκλητικά ανάματα τσιγάρων με τις Ολυμπιακές δάδες, οι Άγγλοι προχώρησαν σε ακόμη μία πρόκληση, προσβάλλοντας εκ νέου το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τους Έλληνες. Ο Ολυμπιακός Ύμνος που έγραψε ο Κωστής Παλαμάς και συντέθηκε από τον Σπύρο Σαμάρα για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, ακούγεται σε κάθε τελετή έναρξης, σε όποια πόλη ανα τον κόσμο διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες.
Χθες όμως οι πουσταράδες Άγγλοι αυτούς που θέλει να γλύψει ως συνήθως ο ΡΟΓΚ , ξέχασαν να τραγουδήσουν τους ελληνικούς στίχους του Ύμνου, παραθέτοντας μόνο τη μουσική, "σπάζοντας" μια παράδοση δεκαετιών!

Το ανθελληνικό μένος είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στον αθλητισμό.
Με το δίκιο του λοιπόν  Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ζακ Ρογκ περί «επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων στο σπίτι τους», δήλωσε τα εξής:

«Οι σνομπ λιγούρηδες του διεθνούς τζετ σετ, όταν διευθύνουν Οργανισμούς, τουλάχιστον πρέπει να ξέρουν την ιστορία του θέματος που καλούνται να καλύψουν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., όταν στη χώρα του Ρογκ έτρωγαν βελανίδια, όταν δεν έτρωγαν ο ένας τον άλλον.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους, την Αρχαία Ολυμπία, και να πάψουν να είναι περιοδεύων θίασος ανά 4ετία».


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτόν το κολοτούμπα καρατζαφύρερ γιατι τον αφήνετε να μιλάει ρε παιδιά και δεν τον στέλνετε να βρει καμιά δουλειά τώρα που είναι άνεργος;
Έχασε και την βουλευτική ασυλία.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...