Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τελικά η Αλ Καϊντα… θέλει, τους… Αμερικανούς στην Συρία.


Σοβαρό κτύπημα για το καθεστώς Άσαντ, αποτελεί η δολοφονία από βομβιστή αυτοκτονίας οργάνωσης συνεργαζόμενης με την Αλ Κάϊντα, του υπουργού Άμυνας της Συρίας, Dawoud Rajiha και του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Συρίας και γαμπρού του προέδρου Άσαντ, Assef Shawkat στο κτίριο που έχει την έδρα του το συριακό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, στην καρδιά της Δαμασκού.

Τη στιγμή της επίθεσης στο κτίριο εξελισσόταν συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αξιωματούχος των δυνάμεων Ασφαλείας της xώρας. Είναι μεγάλο το ερώτημα πως κατάφερε ο βομβιστής αυτοκτονίας και πλησίασε την αίθουσα του συμβουλίου, όπου και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του.

Πολλά ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί  στο νοσοκομείο Al-Shami της πρωτεύουσας.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως ο βομβιστής της επίθεσης εργαζόταν ως σωματοφύλακας στον στενό κύκλο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Επιπλέον, το ίδιο πρακτορείο επικαλείται post του Liwa Al-Islam στο Facebook, συριακής ισλαμικής ομάδας που συνεργάζεται με την Αλ Κάϊντα, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...