Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Απόφαση σταθμός για το διαδίκτυο


Απόφαση - σταθμός για τη δημοσιογραφία στο διαδίκτυο και την ελευθερία του Τύπου, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας..με Πρόεδρο την κ. Πηνελόπη Λέτσιου.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο με την υπ.αρίθμ.6924/2012 απόφασή του απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει κατά του directnews.gr ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο2» και τη «μαφία των ακινήτων», Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, 54 ετών πολιτικός μηχανικός.
Ο προσφεύγων με την αίτησή του ζητούσε να αποσυρθούν οι αναρτήσεις μας που αφορούσαν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο και τη σχετική έρευνα την οποία διενεργούσε ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ισχυριζόμενος ότι δήθεν προσέβαλε την προσωπικότητά του και το τεκμήριο αθωότητας.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο ωστόσο, έκρινε ότι τα επίδικα δημοσιεύματα του directnews.gr αφορούσαν «…ένα φλέγον θέμα της επικαιρότητας, για το οποίο υπήρξε έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που ήταν καθ’ όλα δικαιολογημένο, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της δράσης προηγούμενου παραδικαστικού κυκλώματος, η δικαστική εξέλιξη του οποίου ήταν ακόμη στο επίκεντρο της επικαιρότητας…».
Τέλος, η ίδια απόφαση υπογραμμίζει: «…λαμβανομένης υπ’ όψιν αφενός μεν της αρχής της σταθμίσεως, σύμφωνα με τα οποία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν καθήκον να ενημερώνουν το κοινό για υποθέσεις και θέματα γενικού ενδιαφέροντος και το κοινό έχει αντίστοιχο δικαίωμα, αφ’ ετέρου δε της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης (άρθρο 10 ΕΣΔΑ, Οδηγία 95/46/ΕΚ), πρέπει να απορριφθεί η ένδικη αίτηση, δεδομένου ότι στην προκειμένη περίπτωση πιθανολογείται ότι υπερέχει το δικαίωμα του κοινού στην πληροφόρηση σε σχέση με τις επίμαχες πληροφορίες, οι οποίες ικανοποιούν το (εύλογο) δημόσιο ενδιαφέρον».

Η υπόθεση αφορούσε τις κάτωθι αναρτήσεις που …έκαιγαν, μερικές από τις οποίες  είχαμε σηκώσει και εμείς  

Ειδικός ανακριτής ανέλαβε την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα Νο2
Καταζητούν τον εγκέφαλο του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2»
Διώξεις για το παραδικαστικό Νο 2 με δικαστές, επιχειρηματίες και εφοριακούς
Ως ύποπτος κατέθεσε στον εισαγγελέα Ντογιάκο ο εφοπλιστής Β. Ρέστης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 30 χρόνια κάθειρξη στον εγκέφαλο της μαφίας των ακινήτων
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Β. Ρέστης αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Δημόσιο τα 300 στρέμματα δάσους που κατείχε παράνομα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...