Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σε κατάσταση πανικού οι μισοί Αθηναίοι.


Στη φάση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μπαίνει από αύριο η Αττική με την κατάργηση της εκπομπής του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό, και στα καταστήματα υπάρχουν ουρές για τηλεοράσεις η αποκωδικοποιητές. Βλέπει φοβούνται ότι θα χάσουν τα… τουρκικά σήριαλ, η την πλύση εγκεφάλου που τους κάνουν τα αργυρώνητα Μ.Μ.Ε.

Συμβουλές για τους τηλεθεατές
 Αν κανείς επιθυμεί να συνεχίσει να βλέπει αναλογικά μπορεί να συμβουλευτεί του χάρτες που υπάρχουν στο www.digea.gr  στην ενότητα «Είμαι Ιδιώτης» - «Η ψηφιακή τηλεόραση στην πόλη μου» και αν ανήκει στην περιοχή κοινής κάλυψης των δυο κέντρων εκπομπής Υμηττού και Πάρνηθας, να στρέψει την κεραία του προς το τελευταίο καθώς η Πάρνηθα ανήκει στη δεύτερη φάση της μετάβασης και θα συνεχίσει προς το παρόν να εκπέμπει αναλογικά.
Πρακτικώς όσοι διαθέτουν παλιά τηλεόραση είναι αναγκαία η αγορά νέας ή εξωτερικού αποκωδικοποιητή MPEG-4. Εξαιρούνται τα τρία κανάλια της ΕΡΤ που θα συνεχίσουν -λόγω Ολυμπιακών Αγώνων- να εκπέμπουν κανονικά αναλογικά μέχρι 17 Αυγούστου.

Από τα ξημερώματα οι παλαιές τηλεοράσεις βγαίνουν πρακτικά εκτός λειτουργίας αφού το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών στον Υμηττό θα «κλείσει» και στο εξής οι εκπομπές θα γίνονται μόνο με ψηφιακό σήμα.
Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας.
Γενικότερα, η διακοπή της εκπομπής αναλογικού σήματος από τον Υμηττό, σε δυο φάσεις:

-Αρχικά στις 3 τα ξημερώματα θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1,ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) τα οποία και θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής

- Η ΕΡΤ - λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων - θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ψηφιακό πάροχο Digea, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες με στόχο να εκπέμψουν άμεσα ψηφιακό σήμα και οι περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής, που προς το παρόν εκπέμπουν ψηφιακά αποκλειστικά από το Κέντρο Εκπομπής της Αίγινας με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση 28348/745/19.06.12 (Φ.Ε.Κ Β υπ
αριθμόν 2019/20-06-2012).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...