Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η Ρεπούση δεν έχει ξεχάσει την …αποστολή της.


Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό- ευρωπαϊκό σχολείο, λέει  η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, και προωθεί, πρόταση, για την κατάργησή του. Με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ συγκυβερνά, η πρόταση της κυρίας Ρεπούση φαίνεται ότι συζητήθηκε και εγκρίθηκε και μόλις διατυπωθεί πλήρως, πρόκειται, και να κατατεθεί στη Βουλή. Εάν τολμούν οι συγκυβερνώντες μην την ψηφίσουν.
Επίσης εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυρία Ρεπούση (πέραν της κατάργησης του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών) είναι η αναμόρφωσή του νόμου - πλαίσιου περί Παιδείας (τον νόμο που έφερε στη Βουλή η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου), ώστε, όπως λέει, «με κάποιες αλλαγές να μπορεί να εφαρμοστεί», αφού έως σήμερα παραμένει απλώς νόμος.
Μία άλλη πρόταση που ετοιμάζει η υπεύθυνη Παιδείας της ΔΗΜΑΡ είναι να μην υπάρχει πλέον μόνον ένα βιβλίο για κάθε τάξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με έγκριση του υπουργείου Παιδείας θα μπορούν οι μαθητές να διαβάζουν και άλλα βιβλία σχετικά με το μάθημά τους και όχι μόνον αυτά που τους δίνουν στο σχολείο. Π.χ αυτά που τυπώνει ο Σόρος για τους νέογενίτσαρους.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...