Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ας διαλύσει και το Ελληνικό κράτος να ησυχάσουμε.


Mήπως χρειάζεται να υπάρχει μόνο ο…. Ραιχενμπαχ;
Να τα δώσει όλα φαίνεται πως είναι έτοιμη η κυβέρνηση Σαμαρά σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να εξευμενίσει την Τρόικα, που έρχεται την Τρίτη με άγριες διαθέσεις. Έτσι μέσα στο 2012 προχωρά σε καταργήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, ειρηνοδικείων και νοσοκομείων αλλά και την αύξηση των δικαστικών παραβόλων.

Ειδικότερα, λόγω της προγραμματικής δέσμευσης των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του, ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή να προχωρήσει μια άνευ προηγουμένου μείωση του δημόσιου τομέα. Αυτό θα γίνει αφ' ενός με το outsourcing υπηρεσιών του κράτους σε ιδιώτες υπεργολάβους και αφ' ετέρου με την δραστική κατάργηση υπηρεσιών στο χώρο της Παιδείας, της Δικαιοσύνης και της Υγείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά μέχρι το τέλος του έτους σε:
  • Συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ολη τη χώρα, βάζοντας τέρμα στο ρητό «κάθε πόλη και πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και ΤΕΙ». Μάλιστα στην κυβέρνηση μιλούν για κατάργηση του 1/5 όλων των τμημάτων ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δώσει εντολή για να ετοιμαστεί σχετική μελέτη.
  • Κατάργηση του 20% των Ειρηνοδικείων της χώρας. Κι αυτό γιατί ενώ στην Αττική που βρίσκεται ο μισός πληθυσμός υπάρχουν 18 Ειρηνοδικεία, στην περιφέρεια αυτά είναι 287! Παράλληλα, υπάρχει απόφαση για μεγάλη αύξηση των δικαστικών παραβόλων.
  • Κατάργηση ή άμεση ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Αυτή η πρόταση έχει ως στόχος τον δραστικό περιορισμό της δαπάνης για την Υγεία ενώ για την εξεύρεση πόρων εξετάζεται και η μελέτη του καθηγητή Γιάννη Τούντα, που προβλέπει ότι κάποια τμήματα νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας της περιφέρειας θα μπορούσαν να νοικιαστούν σε ιδιώτες ή σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...